Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах спечели последната голяма награда за

...
Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах спечели последната голяма награда за
Коментари Харесай

Салах спечели и третата голяма награда за футболист на сезона в Англия

Голмайсторът на " Ливърпул " Мохамед Салах завоюва последната огромна премия за футболист на сезона във Висшата лига. След като през април беше определен за номер 1 от своите сътрудници и от асоциацията на пишещите за футбол публицисти, 25-годишният египтянин сграбчи и оценката на лигата.

Салах е осмият футболисти в историята на Висшата лига, който печели трите награди в границите на един сезон. Египтянинът е доста покрай още едно самостоятелно отличие - голмайсторския приз. Преди днешния финален ден на сезона той има 31 гола, с три повече от Хари Кейн ( " Тотнъм " ).

Досега единствено четирима играчи са печелили трите награди за състезател на сезона и " Златната обувка " във Висшата лига - Тиери Анри (2003-04) с " Арсенал ", Кристиано Роналдо (2007-08) с " Манчестър юнайтед " и Луис Суарес (2013-14) с " Ливърпул ".

За пръв път от 2014 година премията на Висшата лига не се присъжда на футболист от тима, който е станал първенец. Предишният подобен случай още веднъж беше с състезател на " Ливърпул " - Суарес. Салах е първият египтянин, който печели някои от самостоятелните оценки във Висшата лига.

Mohamed Salah is the third Liverpool player to be named Premier League Player of the Season:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР