Големите автомобилни компании започват да преминават към електромобили от премиум

...
Големите автомобилни компании започват да преминават към електромобили от премиум
Коментари Харесай

Audi увеличава доставките на електрически автомобили с 43% през първото тримесечие

Големите автомобилни компании стартират да минават към електрически автомобили от премиум ценовия сегмент и тази тактика се отплаща. Достатъчно е да погледнем статистиката за продажбите на Audi, част от Volkswagen Group. През първото тримесечие на тази година тя е нараснала броя на доставените електрически автомобили с 43% до 34 584 единици в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

Q4 e-tron е виновен за 21 299 от този брой, други 9 693 електрическия автомобил са Audi e-tron или Q8 e-tron, а останалите 2 997 са Audi e-tron GT. Като цяло електрическите автомобили на тази марка съумяха да усилят своя дял в структурата на доставките на коли Audi от 6,2 на 8,2 % в края на първото тримесечие. Напомняме, че Audi има намерение да показва единствено електрически коли от 2026 година, макар че производството на по-стари модели с мотори с вътрешно горене ще остане до 2033 година До средата на това десетилетие Audi има намерение да показа 10 нови модела електрически автомобили, като през идващите пет години ще бъдат изхарчени 28 милиарда евро за тяхното създаване и дигитализиране на целия бизнес.
-->
Тази година Audi ще пусне на пазара кросоувъра Q6 e-tron, който е основан на платформата PPE, създадена взаимно с Porsche, която употребява 800-волтова високоволтова мрежа, позволяваща по-бързо попълване на пробега в станциите за бързо зареждане. Автомобилът ще се появи на пазара през втората половина на годината, като предсерийният първообраз към този момент беше показан от компанията по време на тестванията през март (на фотографията горе).

Когато става въпрос непосредствено за броя на създадените електрически коли Audi, броят им се е нараснал повече от два пъти до 47 660 през първото тримесечие. Този прогрес в съпоставяне със същия интервал на предходната година стана вероятен с помощта на усъвършенстваната наличност на полупроводникови съставни елементи. На китайския пазар обаче размерът на доставките на електрически автомобили Audi понижа с съвсем 16% на годишна база през първото тримесечие. Ръководството е склонно да отдаде това на индустриалните проблеми, провокирани от миналогодишните блокирания на производството в Китай, само че като цяло продуктите на Volkswagen в сегмента на електрическите автомобили на локалния пазар стартират да отстъпват на китайските марки във връзка с характерности и съоръжение.

През първото тримесечие Audi създава с 8% повече коли от всички типове спрямо миналата година, а приходите нарастват с 18,2% до 16,9 милиарда евро, само че оперативната облага спада с 60% заради проблеми с наличността на съставни елементи и възходящите цени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР