Големи промени предстоят днес в парламента. Депутатите ще направят ротация

...
Големи промени предстоят днес в парламента. Депутатите ще направят ротация
Коментари Харесай

Промени в парламента. Голям пост за Тома Биков

Големи промени предстоят през днешния ден в Народното събрание. Депутатите ще създадат ротация в управлението на Комисията по правни въпроси на Народното събрание (НС), планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Предлага се заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова  (ГЕРБ-СДС) да бъде определена за неин ръководител, а сегашният ръководител Стою Стоев („ Продължаваме промяната-Демократична България “) да бъде освободен от поста и определен за заместник-председател на комисията. Проекторешението за смяна в управлението на правната комисия е импортирано от Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.
-->
В проектопрограмата за седмицата е включено и проекторешение за избор на ръководител на Комисията по културата и медиите. Предлага се Тома Биков (ГЕРБ-СДС) да оглави комисията на мястото на Вежди Рашидов, който подаде оставка и беше освободен като депутат.

Първа точка в оферти дневен ред за тази седмица е освобождение на Димитър Бъчваров като член на Надзорния съвет на Агенцията за обществените предприятия и надзор, поради подадена от него оставка. 

В проектопрограмата за двата пленарни дни е също първото четене на четири законопроекта за промени в Закона за придвижването по пътищата, както и второто четене на промени в Закона за храните, в Закона за електронното ръководство и в Закона за достъп до социална информация.

В петък е планувано депутатите да прегледат годишните отчети за активността на Държавна организация “Национална сигурност ”, на Държавна организация “Разузнаване ”, на Служба „ Военно разузнаване “ и на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства за 2022 година След това ще има постоянен парламентарен надзор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР