Голдман Сакс (Goldman Sachs) - едно от най-големите инвестиционни банки

...
Голдман Сакс (Goldman Sachs) - едно от най-големите инвестиционни банки
Коментари Харесай

"Голдман Сакс" мести европейската си централа от Лондон в Париж и Франкфурт

Голдман Сакс " (Goldman Sachs) - едно от най-големите капиталови банки в света, удостовери, че след Брекзит европейските ѝ интервенции ще се водят не от една нова централа, а от разширени поделения в Париж и Франкфурт.

Главният изпълнителен шеф Лойд Бланфейн разяснява, че американската банка " наближава сериозен миг, в която ще би трябвало да вземем значими решения " и че ще има две европейски централи. " На континента ще имаме повече чиновници. Някоя, в случай че желяат, ще се реалокират от Лондон, само че ще наемаме и нови. В последна сметка хората вземат решение къде избират да живеят. И мога да си показва, че заради редица аргументи мнозина американци биха предпочели Париж пред Франкфурт ", съобщи той в изявление пред френски вестник.

Бланкфейн не уточни броя на новите чиновници в Европейски Съюз, само че организацията " Юроплас Пари ", лобираща за френския банков бранш, се надява да притегли в столицата към 10 000 работни места след Брекзит. Париж приготвя данъчни облекчения и по-малко регулации в опит да впечатли транснационални финансови институции.

Европейският банков регулатор ще се реалокира във френската столица, само че към този момент главният съперник Франкфурт притегли имена като " Ситигруп ", " Морган Стенли ", " Номура " и " Стандарт Чартърд "

Бланкфейн посети и двата града прес последните седмици, а банката му подписа контракт за наемане на офис площи във франкфуртски небостъргач, в които към досегашните 200 чиновници ще добави нови 800. В Париж все още работят към 100 души.

Дори на двете места личният състав да доближи общо 2000 души, това е доста по-малко от към 6500 чиновници във Англия. Те са съсредоточени в Лондон и част от тях ще продължат да работят за " Голдман Сакс ".
Преди седмица Лойд Бланкфейн съобщи, че доста хора желаят във Англия да се организира " потвърждаващо " гласоподаване за това дали въпреки всичко страната да напусне Европейския съюз. Той не разясни какво тъкмо схваща под това, само че показа, че мнозина негови сътрудници са обезпокоени от сложния и изпълнен с опасности път след Брекзит. " Не желаех да го споделям, само че мнозина желаят потвърждаващ избор на едно толкоз монументално и необратимо решение. Толкова доста неща са заложени на карта, за какво да не се убедим, че има консенсус по този въпрос? ", написа той в " Туитър ".

От министерството, водещо договарянията за Брекзит, отвърнаха, че втори референдум няма да има.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (303)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР