Годината е 2011-та. Третодивизионният английски Макълсфийлд освобождава куп играчи, сред

...
Годината е 2011-та. Третодивизионният английски Макълсфийлд освобождава куп играчи, сред
Коментари Харесай

Да почукаш на вратата на величието

Годината е 2011-та. Третодивизионният британски " Макълсфийлд " освобождава куп играчи, измежду които е младият и никому незнаен Макс Лонсдейл. Реакцията му обаче е повече от ексцентрична. Неприемащ отхвърлянето, той взема решение да отиде персонално при един от най-великите мениджъри в историята на футбола - сър Алекс Фъргюсън, в търсене на експертно мнение.

Лонсдейл има аргументи да счита, че " Макълсфийлд " е под равнището му. По това време клубът се намира във финансова рецесия и се бори за оцеляване в дивизията. Задържа най-вече футболисти с мощна физика - бранители и нападатели. Така финият и техничен халф Лонсдейл, избиран на два пъти за Играч на сезона при юношите, се оказва непотребен.

Но той не чака нова опция, а си основава такава. Прекарва две седмици в монтаж и събира фрагменти от всяко свое допиране в последните си четири мача с екипа на " Макълсфийлд ".



" Манчестър Юнайтед " бил посочил интерес към него преди години и геният решил да прескочи всички скаути и треньори на " алените дяволи ". Отправил се непосредствено към дома на Алекс Фъргюсън.

" Живеех в Олдърли Едж, а сър Алекс в Уилмслоу, което е на две минути път. Мой другар му беше комшия и знаеше тъкмо къде живее Фъргюсън. Помислих си: " Защо да изпращам DVD-то? По-добре да го занеса персонално, с цел да се уверя, че ще го изгледа ", споделя Макс.

" Не ми е в стила, само че бях подготвен да го направя в името на моята фантазия... Беше петък, жена му ме пусна да вляза, с цел да изчакам Фъргюсън. Оказа се, че той е отишъл на голф и ще се върне на идващия ден. " Ето ти телефонния му номер. Обади му се на следващия ден по обяд. Това сподели брачната половинка му ", продължава Лонсдейл.

" Дойде време за диалога, той подвигна и обясних, че съм се отбил. " Откъде, по дяволите, имаш номера ми?! " - отвърна слисаният сър Алекс. Малко се стреснах, само че съумях да обясня какъв е казусът и той се съгласи да се забележим и да прегледа видеото. Три дни по-късно получих позвъняване от " Манчестър Юнайтед ". Бяха ме харесали и имах покана за експериментален интервал.

" Мисля, че на Фъргюсън хареса смелостта ми. Той е много респектиращ, само че и прелестен човек ", споделя Лонсдейл.

Макс прекарва двуседмични проби в " Юнайтед ", които клубът удължава и незабелязано се трансформират в месец и половина. Изиграва 5 мача за дублиращия тим, част от който тогава са Пол Погба, Джеси Лингард и Рейвъл Морисън. Заявява, че последният имал максимален капацитет, само че му липсвал темперамент и вярна конфигурация.

Всичко сочи към непрекъснат контракт за Лонсдейл. Очаква " алените дяволи " да се разделят с един всред Мати Джеймс, Оливър Норууд и Дани Дринкуотър, което да освободи място. Това обаче по този начин и не се случва...

" И въпреки всичко беше необикновено премеждие. Обиколих цяла Англия, играх на доста игрища. Мислех, че съм покрай договор с " Манчестър Юнайтед ". Бях на 18 години и нямах подготвеност да заиграя за първия тим, а клубът не можеше да си разреши да чака две години, до момента в който се наложа при запасите. Насладих се на всяка секунда обаче. Карах " Фиеста " до подготвителното игрище, а младите звезди идваха със скъпи " Рейндж Роувър " -и ", споделя Лонсдейл.

Младокът впечатлява щаба на " Донкастър ", където " Юнайтед " го праща, само че получава тежка травма още при започване на престоя си там, която го изважда от игра за към година. Никога повече не е същият, а промяна на мениджъра в " Роувърс " поставя завършек на очакванията му за титулярно място.

" Шон О " Дрискол бе уволнен, а не попадах в проектите на заместника му - Пол Диков. Глезенът ми не беше добре. Опитах да играя на аматьорско равнище, само че последователно започнах да се отдалечавам от футбола. " Ипсуич ", след това и " Бърнли " ме повикаха за проби. И двата пъти се контузих... Чувствах се привършен физически и душевен "

Въпреки че футболната му фантазия умира, Лонсдейл се преориентира към маркетинга и обществените медии. В момента работи като шеф на обществена организация в Уилмслоу, Чешир.

Лонсдейл, към този момент на 26 години, въпреки всичко е сполучлив, въпреки и в друга сфера. А експертите не престават да се чудят до каква степен щеше да стигне, в случай че не бяха травмите. Поредният с такива проблеми, само че единственият млад гений, осмелил се да почука на вратата на сър Алекс.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР