Година след като изпразни летищата, сдруженията за въздушен транспорт се

...
Година след като изпразни летищата, сдруженията за въздушен транспорт се
Коментари Харесай

Експерти прогнозират хаос по летищата през лятото

Година откакто изпразни летищата, сдруженията за въздушен превоз се притесняват от безпорядък по време на летния сезон на почивките в Европа. Оказва се, че поради може да им се наложи да чакат часове, преди да се качат на борда на самолета, написа Агенция Франс Прес.
Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) заяви предходната седмица, че хората, пътуващи в пиковите часове, прекарват приблизително по 3 часа на летищата, което е два пъти по-дълго спрямо 2019 година
Това време нормално се употребява за чекиране, прекосяване на инспекции за сигурност, паспортна инспекция, прибиране на багажа и прекосяване през митницата. И тук идва новата действителност: самолетните компании би трябвало да ревизират Covid тестванията, температурата и други здравни документи на пасажерите.
Времето за изчакване се усили, макар че размерът на трафика е " единствено към 30 % от равнищата преди COVID-19 ", се споделя в изказване на IATA.
Лобистка група на бранша предизвести, че времето, прекарано по летищата, може да набъбне до 5 часа и 30 минути, в случай че трафикът се възвърне до 75 % от предпандемичните равнища, а даже и повече, освен това " без усъвършенствания в процеса ".
Ако трафикът се възстановява изцяло, IATA пресмята, че хората биха могли да прекарат до осем часа, с цел да стигнат до борса на самолетите си и да поемат на път. Разбира се, този призрачен сюжет може да не се реализира. Европейският клон на International Airport Control International (ACI Europe) чака през август 125 милиона души да пътуват със аероплан, което е съвсем половината от равнището, записано две години по-рано.
Евроконтрол - организацията, натоварена със сигурността на аеронавигацията на континента, предвижда равнището през август да бъде сред 46 и 69 % от това през август 2019 година, като ще зависи от това по какъв начин ще се развие здравната рецесия през идващите два месеца. Евроконтрол дефинира междинни равнища от 57 %.
Европейският здравен документ ще бъде пуснат в приложимост на 1 юли в опит да направи пътуването по-гладко в границите на Евросъюза.
 Германия отстрани рестриктивните мерки за влизане от Унгария Германия отстрани рестриктивните мерки за влизане от Унгария
Няма ограничавания за влизане в Германия за хората, пътуващи от Унгария. Германските управляващи отстраниха класификацията на Унгария като рис...
Здравните инспекции усложниха полетите, откакто през последните години промишлеността постави старания за понижаване на неудобствата при пътешестване посредством подмяна на хартиените билети и потребление на онлайн регистрация или автоматизирана инспекция на самоличността.
" Равнището както на неустановеност, по този начин и на компликации при планирането на рестартирането е просто умопомрачително ", сподели генералният шеф на ACI Europe Оливие Янковец, чиято асоциация съставлява 500 летища на континента.
С всеки минал ден вероятността това лято на пасажерите да им се наложи да търпят хаоса по летищата стават все по-реални, счита той.
Проверката на Covid тестванията, формулярите за престояване на пасажерите и документите за карантина " варират според от точката им на генезис и дестинацията, въз основа на правила, които остават значително несъгласувани и нестабилни в цяла Европа ", отбелязва ACI Europe.
Други са на мнение, че някои от ограниченията по летищата ще бъдат облекчени, за което ще способства и европейският здравен документ, който ще улесни пътуването и ще отстрани стадия на здравен надзор при три четвърти от полетите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР