Гледката на спортисти със завидно самочувствие, което надхвърля способностите им,

...
Гледката на спортисти със завидно самочувствие, което надхвърля способностите им,
Коментари Харесай

Роджър и Мирослава Федерер – любов отвъд титлите

Гледката на спортисти със забележително самочувствие, което надвишава качествата им, е постоянно срещана. Истината обаче, е че има и такива, които обичат да пристъпват безшумно, да не огласяват триумфите си на всеослушание и да оставят нещата да се случват по най-естествения метод. Както в спорта, по този начин и в любовта и в житейските си избори. 

Мнозина назовават Роджър Федерер „ най-великия “. И не бъркат. Постиженията му в действителност са впечатляващи. Освен успехите на корта, той оглавява класацията на „ Форбс “ за най-добре печелещ тенисист в света и е апетитен за най-влиятелната персона в света на тениса.

За него обаче купите напълно не са най-същественото достижение. Най-големият му шанс в живота е да срещне половинката си Мирослава, която го въодушевява за всеки негов успех и е неразделно зад тила му в неговата кариера. Преди време даже Мирка Федерер беше най-търсената дамата в Швейцария в търсачката " Google ". 

„ Мирка е забележителна част от моя триумф – споделя Роджър Федерер. - Когато я срещнах, имах нула трофеи, в този момент към този момент 20 за Големия шлем. Тя е с мен в продължение на целия ми път досега.. “

Както всяко придвижване на тенисиста на корта е изключително добре премерено, по този начин и му върви в любовта. Спортист от ранга на Федерер би могъл с лекост да накара всяко момиче да се влюби в него. Той обаче избира единствено една, само че същинска за цялостен живот. А тя е надалеч от облика на актуалните блестящи модели и актриси, които поддържат една изкривена визия за хубост. Ако я погледнем, ще забележим всичко, в което Федерер се е влюбил – едно чаровно, непретенциозно и интелигентно момиче.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Mirka Federer Fans (@mirkafedererfan)

Как стартира всичко сред тях?

Пътищата им се пресичат, когато и двамата са доста млади, а бъдещето им в тениса наподобява обещаващо. 18-годишната Мирка е с 3 години по-голяма от него, играе два сезона за тима на Базел, който е и родният град на Федерер.

„ Веднъж, когато играехме в Швейцария, всички край нея започнаха да й споделят: Погледни го оня, името му е Федерер. Много е надарен, той е бъдещето на тениса – споделя Маестрото пред „ Гардиън “. - И Мирка пристигна да види моя първи мач. А това, което видя, беше по какъв начин мятам ракетата и викам. Реакцията й беше нещо такова: „ Да, страховит състезател! А какъв му е казусът пък на този? “

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Terri Lee (@domrocsmom59)

Типични думи от устата на една щастлива бъдеща брачна половинка, която е срещнала мъжа на живота си, нали? 

Мирка и Роджър се срещат за първи път по време на Олимпйските игри в Сидни през 2000 година Фактът, че прекарват повече време дружно в олимпийското село сближава Мирка и Федерер. Между двамата поражда онази вид обич, която има навика да се настанява за дълго в сърцето.

„ Роджър искаше съвет от всеки преди първата им среща – споделя Свен Грьонфелд - капитан на отбора им. – Питаше несигурно дали да се осмели да предложения на среща Мирка. Повечето го разубеждаваха, само че той взе най-хубавото решение в живота си. “

Една по детски нежна и неподправена целувка слага началото на същинска обич, която се разгаря с цялостна мощ. 

„ Живеехме на едно място с борците в олимпийското село и един от тях като ме видя какъв брой съм нерешителен, ми сподели: „ Роджър, целуни я в този момент “. Аз не бях убеден, само че той съумя да ме убеди. А когато я целунах, тя ми сподели, че съм прекомерно дребен. А пък аз й отвърнах: „ Почти на 18 и половина съм. “ Нали знаете от време на време би трябвало да добавите някой и различен месец, с цел да добиете по-самоуверен тип. “

Щастливата равносметка от Олимпиадата? Двамата не съумяват да завоюват орден, само че си потеглят с нещо, надалеч по-ценно – с мисълта, че са разкрили същинската обич.

Наясно са, че любовта обича тишината и цели две години двойката пази връзката единствено за себе си, без да я споделя със света. Двамата излизат дружно на корта на шампионата „ Хопмън къп “ през 2002-а, като химията посред им свидетелства, че взаимоотношенията им са минали от професионалната повърхност към прочувствената. На конференцията след мача двамата показват топлите си усеща един към различен, защото към този момент не считат за належащо да ги крият.

Мирослава поставя завършек на кариерата на тениса поради контузия, само че отваря нова глава в живота си - любовта. Федерер от своя страна толкоз я обича, че печели купите си и поради нея. Тогава тя осъзнава, че нейният смисъл в живота е да поддържа обичания на всеки шампионат. Tя надмогва персоналното си отчаяние, че травмата не й е разрешила да се осъществя до дъно в тениса и вместо да проклина играта, тя се трансформира в същинска опора за обичания на корта. През годините не пропуща късмет да му стиска палци на трибуните на всеки негов мач. Освен това провежда всичките му служебни задължения и изяви пред медиите. 

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Mirka Federer Fans (@mirkafedererfan)

" И двамата не обичаме да сме разграничени и за ден. Невероятно е какъв брой старания поставя, с цел да бъдем постоянно дружно. Въпреки натоварения ми график и многото пътувания, тя и децата ме следват на всички места. Мирка е моята канара " - уверен е Федерер.

През цялата си кариера тенис легендата няма потребност от пиар сътрудници и цяла плеяда персонални асистенти, която да се суети към него.

Всъщност той към този момент от дълго време си има всичко – родителите му, които постоянно ще го обичат и най-голямата му опора – любовта на живота му Мирка, която го подарява с най-голямото благополучие - две двойки близнаци. В това да имаш собствен дребен свят на инат на вируса на грандоманията в огромния свят се крие смисълът. А малцината, които го откриват, са същински щастливи. 
Риана и ASAP Rocky - другарство, което прераства в обич за цялостен живот
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР