Главното мюфтийство в България публикува нова декларация, в която директно

...
Главното мюфтийство в България публикува нова декларация, в която директно
Коментари Харесай

Главното мюфтийство в България брани Ердоган

Главното мюфтийство в България разгласява нова декларация, в която непосредствено защищава президента на Турция Ердоган от " сатанинско " издание " Шарли Ебдо ", което разгласило подигравка на политика. Ден преди този момент мюфтийството в София подлага на критика френския президент Макрон, за " извънредно неприемливи " негови изявления, които довели до " надигащата се ислямофобия и антимюсюлманска изразителност във Франция ". 

Главното мюфтийство в София написа през днешния ден:

" Корицата на последният брой на списание Шарли Ебдо удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на не зачитането на човешките права и достолепие с този дръзновен опит на провокация. Свидетели сме на всичко това с помощта на окуражителните действия на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия метод на водене на политика и изразителност.

Остро порицаваме това сатанинско списание, което антагонизира нашия свят и пречист делегат Мухаммед Мюсюлманско вероизповедание в България декларира своята безапелационна позиция срещу всяка демонстрация на посягане на религията, нейните светини и човешкото достойнствo.

След оскверняването на пратеника Мухаммед с оповестените карикатури, този път списание Шарли Ебдо e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско вероизповедание в Република България остро осъжда този непоносим опит за разпространяване на расизъм и ненавист. Така наречените карикатури са гнусни и лишени от възприятие за човешко благовъзпитание и хуманизъм. Това е подигравка с личността и достолепието на хората.

Мюсюлманско вероизповедание още един път акцентира, че свободата на словото и на печата би трябвало да бъдат в границите на човешката нравственос и отговорност, да не погазва правата и свободите и да не накърнява другите. Ние следва да сме чувствителни към тематиките, които остро погазват личността, тъй като това е в основата на толерантността и положителното общуване сред другите в едно общество ".    
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР