Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе телефонни разговори

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе телефонни разговори
Коментари Харесай

Главният прокурор, служебният премиер и председателят на ЦИК обсъдиха изборите

Главният прокурор на Република България Иван Гешев организира телефонни диалози със служебния министър-председател Стефан Янев и ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова. В рамките на извършените диалозите бе разисквана подготовката на изборите за Народно заседание, планувани за 11.07.2021 година

Това оповестиха от прокуратурата.

Главният прокурор удостовери ангажираността на прокуратурата за интензивно взаимоотношение сред всички виновни институции за гарантиране провеждането на почтени и транспарантни избори. " Българската прокуратура е подхванала всички законови дейности, съгласно пълномощията си, за обезпечаване спазването на закона преди, по време и след изборния ден ", акцентира Иван Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев напомни, че във всички области на страната са основани Областни междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противодействията на закононарушенията срещу политическите права на жителите на територията на съответния район. На централно равнище действа и Междуведомствено звено за взаимоотношение сред Прокуратура на Република България и ДАНС, а към Върховна касационна прокуратура ще действа и дежурно звено от прокурори и чиновници, което ще обобщава постъпващите сигнали за възможни нарушавания и закононарушения, свързани с изборния развой.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР