Ботев Пд се класира на финала за Купата на България!

...
Ботев Пд се класира на финала за Купата на България!
Коментари Харесай

Ботев Пд е на финал! СНИМКИ

Ботев Пд се класира на финала за Купата на България! “Канарчетата ” пречупиха с 2:0 ЦСКА на препълнения стадион “Христо Ботев ” и справедливо ще се борят за трофея.

Вион насочи първия удар в мача, който бе в третата минута от фал, само че той излезе високо над напречната греда. Ботев отговори стремително минута по-късно. Брахими поде контраофанзива през центъра, след което откри Секулич. Таранът от своя страна изведе набралия скорост Попов леко вдясно, а капитанът на пловдивчани откри резултата с 20-метров акуратен диагонален шут в долния десен ъгъл.

В 6-ата минута " канарчетата " като по знамение не вкараха втори гол. " Червената " защита проспа центриране към непокрития Попов, който смъкна с глава за Секулич, само че харватинът не съумя да засече от границата на дребния пеналт. В 24-ата минута Брахими комбинира с Попов и навлезе на скорост в наказателното поле, само че Кордоба с акуратен шпагат предотврати заплахата.

В 37-ата минута ЦСКА - София провежда първата си рискова офанзива. Фаетон преодоля без проблем Там на лявото крило, нахлу в наказателното поле и върна към непокрития Хайнц. Норвежецът стреля от 12-13 метра, само че Ханкич мазета в корнер. " Червените " разиграха късо ъгловия удар, топката стигна до Фаетон. Крилото насочи мощен идстрел, а Ханкич още веднъж мазета. Секунди по-късно Хайнц овладя на гърди в дребното наказателно поле на съперника, пребори се с защитник и шутира с шпагат от дребен ъгъл и сложна позиция, целейки лявата греда.

В 43-ата минута Хайнц насочи отличен параболичен шут от ъгъла на огромния пеналт, Ханкич съумя да допре топката, което бе задоволително тя да не се озове в мрежата му, а в напречната греда. Секунди по-късно гостите желаеха дузпа за игра с ръка на Попов след центриране на Линдсет по земя, само че след обзор с ВАР реферите взеха решение да не показват бялата точка.

След подновяването на играта през второто полувреме Тибо Вион центрира в полето на Ботев от фал. Той откри чудесно Линдсет, а норвежецът шутира от въздуха, само че Хидайет Ханкич за следващ път разочарова със избавяне " алените " футболисти. В 51-ата минута Ботев разигра чудесно пред полето на ЦСКА, а Константинос Балоянис се озова самичък против Бусато. Гъркът стреля, само че бразилецът с една ръка блокира изстрела. В 57-ата минута Попов откри Емануел Уме в наказателното на ЦСКА. Той стреля от придвижване, но Кордоба го блокира. След корнера Балоянис достави остро центриране, а Антонио Перейра нападна топката. Той не я насочи, а Тибо Вион я отклони, само че за негово благополучие тя отиде в напречната греда на Бусато.

След час игра Стамен Белчев направи тройна смяна, откакто извади от игра Юрген Матей, Тобиас Хайнц и Амос Юга. Техните места бяха заети от Християн Петров, Станислав Шопов и Данило Асприля. Осем по-късно Линдсет изведе Асприля зад защитата на Ботев. Вратарят Ханкич излезе да чисти с глава, само че не уцели топката, след което се вряза в Асприля. При удара стражът пострада и се наложи лекарския екип да влиза и третира Ханкич.

В 73-ата минута " канарчетата " още веднъж стигнаха до преференциална опция за гол. Емануел Уме овладя в половината на ЦСКА и изведе дясно Ехидже Укаки. Тъмнокожият футболист стреля по диагонала, само че Бусато с тяло спря топката. Пет по-късно Джеймс Ето`о беше вляво и центрира рисково към Уме. Той стреля с глава, само че настрана от вратата на софиянци. Ботев Пловдив вкара втори гол в срещата в 82-ата минута и изцяло отхвърли ЦСКА от упоритости за поврат. Домакините разиграха по земя, а Укаки пое вляво, откакто Уме хитро пропусна за него, защото беше в засада. Укаки даде паралелен пас за влезлия като запаса Дилан Мертенс, който с доста обмислен изстрел преодоля Густаво Бусато и зарадва домакинските последователи на " Христо Ботев " - 2:0 за Ботев.
До края и двата отбора размениха по една заплаха, само че до нови попадения не се стигна. 
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР