Главната прокуратура на Русия обяви за нежелана международната неправителствена организация

...
Главната прокуратура на Русия обяви за нежелана международната неправителствена организация
Коментари Харесай

"Грийнпийс" е обявена за нежелана в Русия

Главната прокуратура на Русия разгласи за нежелана интернационалната неправителствена организация " Грийнпийс " в петък.

Мотивът е че " Грийнпийс интернешънъл " в Русия " съставлява опасност за основите на конституционния ред и сигурността на Руската федерация ".

Според Главната прокуратура " екологичните действия на " Грийнпийс " в действителност са съпроводени от интензивно пробутване на политическа позиция, опити за интервенция във вътрешните работи на страната и са ориентирани към подкопаване на нейните стопански основи ", оповестява съветската осведомителна организация " Интерфакс ".

" Често работата на Грийнпийс е обвързвана с възпрепятстване на осъществяването на съветските държавни стратегии посредством образуване на осведомителни акции и всеобщи публични дейности, които не са съгласувани с управляващите, с цел да образуват отрицателно публично мнение и да попречат на реализацията на инфраструктурни и енергийни планове, от изгода за страната ", се споделя в известие на прокуратурата.

Към черния лист се прибавят и финансирането на съветски организации, които са оповестени за задгранични сътрудници от управляващите, както и че " Грийнпийс " " изисква промени в съветското законодателство в ущърб на ползите на нашето общество и жители ".

Властите считат, че от началото на войната в Украйна " деятели на организацията " водят антируска агитация, призовавайки за по-нататъшна икономическа изолираност на страната ни и по-строги наказания ".

През март Москва разгласи за ( " Трансперънси интернешънъл " ) с сходни претекстове. Преди това сходна орис има и фондацията на нобеловия лауреат " Андрей Сахаров ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР