Главната прокуратура и регионалните прокуратури осигуряват процесуално ръководство в наказателните

...
Главната прокуратура и регионалните прокуратури осигуряват процесуално ръководство в наказателните
Коментари Харесай

32-ма журналисти са убити от началото на въоръжената агресия на Русия срещу Украйна

Главната прокуратура и районните прокуратури обезпечават процесуално управление в наказателните производства за закононарушения, осъществени от съветски сили против 147 представители на медиите, в това число 28 непознати жители, съобщи gp.gov.ua. На фона на пълномащабната съветска инвазия в Украйна бяха убити 32 представители на медиите, а 16 бяха ранени.

Засегнати бяха украински, американски, английски, чешки, датски, ирландски, литовски, швейцарски, френски и публицисти от ОАЕ. Повечето произшествия с жертви на публицисти са станали в Киевска област и град Киев, както и в областите Запорожка, Донецка, Луганска и Херсонска.

Руските въоръжени сили са разкрили огън по девет телевизионни кули и офиси на телевизионни и радиокомпании.

„ Журналистите постоянно са първи, където обстановката е най-трудна – тези, които документират лудостта на Кремъл, също са станали жертви на съветската експанзия и зверства. Скъпи публицисти, благодаря ви, че разказахте на света за войната. Вашият справедлив мироглед е противоотрова против отровната Руска агитация. Медийното внимание е гаранция за жизненоважна интернационална поддръжка за Украйна. И за тази цел, несъмнено, приближавате и времето, когато ще разкажете в новините за мира на нашата земя ", сподели пред публицисти основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР