Главната медицинска сестра в благоевградския тубдиспансер сестра Надка Мишева е

...
Главната медицинска сестра в благоевградския тубдиспансер сестра Надка Мишева е
Коментари Харесай

Общ работник в болница преби медицинска сестра заради 5000 лв.

Главната здравна сестра в благоевградския тубдиспансер сестра Надка Мишева е била нападната и пребита от общия служащ Васил Дичев. Това е станало в двора сред административната и болничните здания.

„ Бях тръгнала да създадем графика за дежурствата, защото бе началото на месеца. Говорех по телефона с колежка и подминах общия служащ, само че слънцето ми светеше в очите и се обърнах с тил да мога да виждам. Само усетих нечие наличие и друго не помня, паднала съм на земята в калта “, споделя каквото помни от злощастната заран Надка Мишева, представена от Струма.бг.

Първият удар е бил в лицето ѝ. Дясната ѝ страна е моравосиня и я крие зад защитната маска, която не смъква даже навън, с цел да не плаши с типа си хората. Въпреки че към този момент са минали няколко дни, болката от обидата не минава и не може да спре сълзите си при загатна за изживения призрачен сън.

На помощ ѝ се притекли по сигнал, подаден от сестрата, с която говорела по телефона. Чула в слушалката писъка ѝ, тя потърсила наново контакт, само че като схванала, че насреща към този момент никой не подвига, позвънила разтревожена на служебния телефон на друга сестра в диспансера с зов неотложно да потърси основната сестра, че нещо се е случило.

„ Идвайки в схващане, чух, че звъни служебният ми телефон. Помня по какъв начин лазих в калта да се добера до него. После пристигнаха лекарите доктор Пандев и доктор Лазаров и ме качиха на количка, а аз се усещах толкоз унизена! “, споделя през сълзи основната сестра в общинската болница.

Неочакваната експанзия била предизвикана от ведомостите за заплатите и ДМС-тата на личния състав и 5-те хиляди лв., изплатени като ДМС на Н. Мишева за ноември м.г., това се схванало след нападението.

„ В основата на всичко стои доктор Тенекеджиева, която е влезнала скрито в компютъра на деловодството, с цел да снима и огласи ведомостите за заплатите, които са фирмена загадка. И тъй като тя не е упомената в заповедта за ДМС в края на годината, ядосана, стартира да изпраща сниманата ведомост на всички с по-ниско ДМС с коментар:

„ Ето какъв брой си обичана”. Сред получателите на такова известие е и общият служащ Васил Дичев “, твърди основната сестра на белодробната болница.

Случаят за нападението над нея към този момент е обект на внимание на полицията, а поради идното дело Надка Мишева си извадила здравно удостоверение. „ Като отидох при правосъдния доктор доктор Яни Златин, му признах, че гърлото мощно ме боли, като допуснах, че доста съм викала, само че заключението му бе, че съм била душена.

Представяте ли си, изпаднала съм в безсъзнание след удара, а той ме е душил! Болките в сърдечната област, които започнаха след случая, се оказа, че не са от терзанието и преживения смут, а от счупено ребро. Това е животинско! Тоя човек е решил, че моят живот коства бонусът от 5000 лева, избран за работата ми от началника ни “, споделя нападнатата жена.

Н. Мишева работи като здравна сестра в белодробната болница от 1995 година и това е първото ѝ работно място по специалността, което не е сменяла към този момент четвърт век.

Както „ Струма “ писа, сигналът за нередности в тубдиспансера е подаден до Общинския съвет и сега общинската болница е обект на инспекция от Здравната каса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР