Главата на Римо-католическата църква Папа Франциск призова италианската пътна полиция

...
Главата на Римо-католическата църква Папа Франциск призова италианската пътна полиция
Коментари Харесай

Папата призова за полицията за снизхождение към шофьорите

Главата на Римо-католическата черква Папа Франциск прикани италианската пътна полиция да бъде деликатна и милосърдна към локалните щофьори, които постоянно нарушават правилника и си устройват същински надпревари по улиците на Рим, оповестява Time.
„ Милосърдието не е симптом на уязвимост, даже в противен случай – сподели понтификът на специфична среща с служителите на реда в италианската столица. – Ако деянията такова нещо, това напълно не значи отвод от потреблението на мощ, стига да се наложи”.
Според папата, най-важното е правоохранителните органи да се опитат да схванат за какво водачите постоянно нарушават разпоредбите на придвижване и все по-често отвличат вниманието си от пътя, с цел да употребяват мобилните си телефони, до момента в който са зад кормилото.
„ Само санкциите не са решението на казуса. За да се увеличи сигурността, би трябвало на хората да им бъдат деликатно обяснени техните отговорности по отношение на намиращите се към тях”, сподели още главата на Римо-католическата черква.
Изследване на Националния статистически институт на Италия демонстрира, че през 2016 година по пътищата на страната са починали 3283 души, а близо 250 000 са получили контузии. Около 1/3 от тези произшествия са породени от потребление на смарт телефони от водачите по време на придвижване, както и от прекосяване на алена светлина на светофара.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР