Гласуването в ромските квартали на страната премина при изключително слаб

...
Гласуването в ромските квартали на страната премина при изключително слаб
Коментари Харесай

ИЗВОДЪТ: Ромите пак избраха ГЕРБ

Гласуването в ромските квартали на страната мина при извънредно слаб интерес, евентуално поради постоянните и масирани полицейски интервенции против купувачите на гласове.

Въпреки това досегашната наклонност, при която локалните гласоподаватели фаворизират ГЕРБ и в някаква степен Движение за права и свободи се резервира, както личи от протоколите на секционните изборни комисии.

Това се вижда в столичния квартал „ Факултета “. Секциите в локалното 75-о главно учебно заведение да вземем за пример бяха подготвени да одобряват към 8000 гласоподаватели, само че гласуващите бяха към 500 души. Във всяка секция към 40-50 %, че и от горната страна, са избрали ГЕРБ-СДС.

Поддръжниците на Движение за права и свободи се броят на пръстите на едната ръка, а останалите дават гласовете си за Политическа партия, Възраждане и други В секция  №254611059 да вземем за пример по лист гласоподавателите са 1063, само че са дали своят вот единствено 87 души. 41 са предпочели ГЕРБ-СДС, 11 – Политическа партия, 8 са харесали „ Възраждане “ и единствено един е пуснал бюлетина за Движение за права и свободи.

В секциите на 94-о приблизително учебно заведение в софийския квартал „ Христо Ботев “ интензивността е малко по-висока – сред 10 и 15 %. Въпреки че ГЕРБ и тук е първа, вотът е малко по-шарен, като партията на Бойко Борисов взима сред една трета и една четвърт от гласовете.

Така в секция № 244607077, която е най-голямата в учебното заведение, гласоподавателите по лист са били 921 души, само че да гласоподават са пристигнали 106, от които 42-ма са предпочели ГЕРБ-СДС, 21 – Политическа партия, а по 8 индивида са избрали Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Много странна е картината в пловдивското СОУ „ Найден Геров “, което се намира в ромския квартал „ Столипиново “. Активността в обособените секции варира от 5 до 20 %. А поддръжката за Движение за права и свободи осезаемо нараства в съпоставяне със столицата.

В секция  №162202027 са дали своят вот 119 гласоподаватели от общо 703, като най-вече – 81 души, са подкрепили придвижването, по-късно идват ГЕРБ-СДС с 9 гласа и Политическа партия с 8 гласа.

Реклама

В ОУ „ Отец Паисий “, ситуирано във варненския квартал „ Максуда “, се следи картина, която наподобява като конкуренция за локалния избор. В секция №030603274 са дали своят вот 245 индивида от 776 по лист.

Това значи, че интензивността приближава 30 %, като 94 души са дали гласа си за ГЕРБ-СДС, 38 за Възраждане, 36 за Политическа партия, 13 за „ Български напредък “, 11 за Има Такъв Народ и едвам 8 за Движение за права и свободи. Фрапиращо друга е картината в секция №030603275, където при 290 дали своят вот, 202-ма са избрали придвижването, 27 – Политическа партия и 26 – ГЕРБ-СДС.

НА СЕЛО С Движение за права и свободи

Така наподобяват нещата в огромните градове. В селата обаче въздействието на партията на Ахмед Доган се усеща надалеч по-силно. Ярък образец за това е плевенското село Буковлък, обитаемо най-вече с роми.

То нашумя напоследък с честите полицейски акции против изборната търговия, в това число и в изборния ден на 2 октомври.

В локалното ОУ „ Св. Климент Охридски “ бяха отворени три секции за предварителните парламентарни избори, във всяка от които Движение за права и свободи излезе преди всичко. Така в секция №152400205, където гласоподаваха 316 души, 250 избраха придвижването.

Една по-малка, само че компактна група от 43 гласоподаватели е подкрепила Българска социалистическа партия, а всички останали обединения получават по няколко гласа.

Активността в селото приближава 30 %. Това провокира въпроса – а каква ли щеше да бъде, в случай че обитаемото място не беше блокирано от полиция?
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР