Гласуване по пощата с активна регистрация за избирателите в чужбина

...
Гласуване по пощата с активна регистрация за избирателите в чужбина
Коментари Харесай

Ще гласуваме ли за президент по пощата?

Гласуване по пощата с дейна регистрация за гласоподавателите в чужбина предлага Външно министерство, заяви посланик № 1 Светлан Стоев. По думите му, с цел да бъде по-добра организацията на вота зад граница, от министерството оферират сформирането на районна изборна комисия „ Чужбина “. Прогнозата на министерството е, че за президентския избор през есента ще бъдат отворени сред 900 и 1000 секции зад граница.

„ При състояние, че има политическа воля, Министерство на външните работи е предоставяло неведнъж информация по какъв начин се вършат избори в чужбина по пощата и това не е нещо, което би трябвало да се измисли, въпросът е да се поеме по този път “, съобщи Стоев.

До 30 юли би трябвало да бъдат предадени всички изборни бумаги от вота на 11 юли, като най-трудно е връщането на документите от Република Южна Африка и Австралия

„ В РЮА за жалост избраният да прибере книжата чиновник е дал позитивен тест за Covid-19 и цялото посолство сега под карантина. А в Канбера са въведени доста строги ограничавания и сега просто не можем да изпратим никого, с цел да прибере книжата “, изясни ръководителят на работната група „ Избори “ във ведомството Иван Кондов.

782 изборни секции бяха отворени в 68 страни за вота на 11 юли. Оценката на външното министерство е, че организацията на изборния развой е била сполучлива.

Отминалите избори на 11 юли бяха първите, в които машинният избор бе наложителен като се изключи секциите, в които бе невероятно провеждането му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР