Гласуваме с две ръце за комбинацията между шоколад и плодове

...
Гласуваме с две ръце за комбинацията между шоколад и плодове
Коментари Харесай

Шоколадово руло с плодове

Гласуваме с две ръце за комбинацията сред шоколад и плодове - и кой не би

Необходими Продукти

● яйца - 5 броя
● брашно - 1/4 ч.ч.
● нишесте - 1/2 ч.ч.
● бадеми - 2 с.л. цялостни, тънко смлени
● какао - 1 с.л. цялостна
● захар - 125 г
● есенция - бадемова или ромова
● сок - 1/2 ч.ч. от компот, за сиропа
● ром - 1/4 ч.ч., за сиропа
● захар - 1 ч.л., за сиропа
● пудинг - 1 пакет шоколад, инстантен, за крема
● прясно мляко - 1 ч.ч., за крема
● сметана - 250 мл течна сладкарска, за крема
● плодове - 380 г, от компота, който употребявате, за крема
● шоколад - 150 г млечен, за ганаша
● сметана - 180 мл течна сладкарска, за ганаша
● ром - 2 с.л., за ганаша

Начин на подготвяне

За платката разбийте жълтъците със захарта до побеляване, прибавете брашното, смлените бадеми, нишестето, какаото и захарта и разбъркайте добре, след което прибавете есенцията.

Отделно разбийте на корав сняг белтъците с щипка сол и ги разбъркайте към главната примес. Изсипете я в огромна квадратна тава, застлана с намаслена хартия за печене. Заравнете деликатно и сложете да се пече в авансово загряна на 180 градуса фурна за 10-12 минути.

Пригответе сиропа от сока, рома и захарта, като ги загреете. За да приготвите крема разбийте течната сметана, прибавете пудинга и прясното мляко. За да приготвите ганаша кипнете течната сметана, махнете я от котлона и прибавете натрошения на дребни късчета шоколад и рома. Разбъркайте до момента в който се хомогенизира, покрийте съда с фолио и го оставете най-малко за 2 часа в хладилника.

Готовата платка извадете от тавата дружно с хартията, оставете я да се охлади, напоете я с половината сироп и я завийте на руло, като отстраните хартията при завиването. Оставете платката да престои за 1 час по този начин.

Развийте я, напоете я с останалия сироп, намажете я с крема, подредете по средата плодовете от компот (ситно нарязани) и още веднъж завийте деликатно на хубаво руло. Разбийте с миксер изстудения ганаш, намажете с него рулото отмерено.

По предпочитание може да извършите декорация по повърхността на ганаша, като приплъзнете фриволно вилица. Оставете шоколадовото руло с плодове за престои за 2 часа в ледник преди да поднесете.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР