Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и фамилен терапевт, специализирала в

...
Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и фамилен терапевт, специализирала в
Коментари Харесай

Секс в събота: Страхуваме се да поискаме любов

Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и семеен терапевт, специализирала в тематиките на сексологията. Тя оказва помощ на мъжете и дамите да схванат по-добре своя сътрудник, да се избавят от обидите, да преобразуват напрежението и претенцията в радостно другарство.

Гинка Георгиева работи главно по метода гещалттерапия по десетките семинари, които води, както и лекции на тематиките за сексуалността, половото обучение при деца, юноши и възрастни. Получава богато обучение по логика на психиката в Москва, Киев и София. Работи със фамилни констелации и експресивни арт лечения. Щастливо омъжена от 28 години, майка на 2 деца и едно внуче.

С Гинка вършим поредицата " Секс в събота " като обсъждаме тематиките за връзките, любовта, интимността.

***

Вече сме 2022 година и съгласно нумерологията, годината ще премине под знака на фамилията и връзките. Кой мислиш е пазителят на фамилията през днешния ден - мъжът или дамата?

Мисля, че има други основи, върху които може да се построи едно фамилията, доста по-смислени, в сравнение с нумерологията. Семейството първо е добре да го разгледаме като нещо доста динамично, което се трансформира. И двамата в едно семейство биха могли да бъдат основа на положително такова като, преди всичко за мен е персоналната заинтригуваност това семейство да съществува. Кой какво прави в връзките, в бита, в поддръжката – прочувствена или финансова - това е систематизиране на задания. На първо място е общата ценностна система на двама души да гледат в една посока, с цел да могат да основат семейство.



Толкова доста фамилии се разделят преди първите 5 година Това мода ли е или е фамилен разпад?

Иска ми се да кажа, че не е мода, само че не мога да кажа, че не сме повлияни от модата за всичко – в връзките, както и в фамилията. Модата е и в това, че наподобява доста елементарно и то действително е доста елементарно фамилиите да се разделят. Живеем в доста подсигурени и доста спокойни времена. Едно потомство обратно, две сигурно – нашите баби дядовци, за тях е било съвсем невероятно да бъдат разграничени, тъй като е ставало на въпрос по какъв начин ще оцелеят. Докато през днешния ден имаме тази опция всеки да може да се погрижи за себе си, най-много финансово, дава смелостта на хората доста бързо да потеглят от връзките. Тенденция е да се разделят преди първите 5 г, най-много с появяването на децата. Защото не сме подготвени да влизаме във връзки.

Всички влизаме с концепцията на любовта, която щом я има, ще преодоляваме всевъзможни компликации, само че никой не ни споделя, че любовта сама по себе не може да закрепи нашите връзки. Те са едни връзки, които се градят върху допустимо най-точна доза отговорност за ролята на единия, ролята на другия. Никой не ни е обяснявал през какви цикли минават връзките, които радикално трансформират събитията и метода на живот. Едни неща, които са били приоритет и са сплотявали младите - задоволително време дружно, флирт, пътувания, ухажвания - с появяването на децата съвсем всичко се измества. Налага се да поемем други отговорности и интимността и вниманието съвсем изцяло отпадат. С появяването на децата, смяна на работа, обитаемо място, след това с порастването на децата, влизането в пубертета води до други условия, които могат да бъдат наречени " рецесии " в положителния смисъл. Това не е нещо неприятно. Но в рецесията хората бързо взимат решение за разлъка, като главно считат, че са се объркали един за различен или, че просто любовта си е отишла. В тези 5 години има доста разтърсвания с появяването на децата и смяна на фокуса на целите.

Жените през днешния ден с какво са по-различни от преди 50-60-70 г, когато нямаше толкоз разводи?

Днес можем да взимаме независими решения, без да се съветваме с майка, баба или дамите от рода. Жените преди 70 години значително не са имали опция да избират. Решението им е било взимано под непознато влияние и под безспорното вземане предвид с нормите и желанията на други хора. Това е една съществена разлика с нашите майки и баби. Това е времето, когато се е появило хапчето „ антибебе “, което демонстрира на дамите, че те към този момент могат да вършат секс за наслаждение. Това е гражданска война в половите прекарвания. Може би друга е тази независимост, само че и желанието за реализация, което мъчно е извоювано преди 50-60-70 година Животът на дамата е бил насочен към фамилията, развъждането на децата, множеството дамите не са имали повече от главно обучение.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР