Getty images Ваксината срещу COVID-19, разработена от американската компания Пфайзър и

...
Getty images
Ваксината срещу COVID-19, разработена от американската компания Пфайзър и
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзър ще защитава от COVID-19 най-малко една година

 Getty images Ваксината против COVID-19, създадена от американската компания " Пфайзър " и немската " БиоНтек ", ще може да отбрани пациентите от болестта  в продължение минимум на една година, заяви телевизионният канал Фокс нюз, представен от Българска телеграфна агенция.  Това съобщи пред камерите генералният шеф и съосновател на " БиоНтек " Угур Шахин. " Очаквам имунизацията да бъде ефикасна минимум една година ", сподели той, като акцентира, че повторното й използване може да се реализира една година след първото имунизиране.

По неговите думи създаването на препарата е почнала в края на месец януари. През месец март " БиоНтек " разгласи за партньорството си с " Пфайзър ". Шахин напомни, че имунизацията е минала през клинични тествания както в Германия, по този начин и в Съединени американски щати. Тази разработка съставлява значима крачка в битката с пандемията в миг, когато се следи в целия свят растеж на новите случаи на заразявания.

В понеделник производителите разгласиха междинните резултати от клиничните тествания, от които пролича, че успеваемостта на имунизацията е над 90 на 100.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР