Германското правителство призовава Конгреса на САЩ да не налага санкции

...
Германското правителство призовава Конгреса на САЩ да не налага санкции
Коментари Харесай

Германия се моли на САЩ

Германското държавно управление приканва Конгреса на Съединени американски щати да не постанова наказания на " Северен поток 2 ", защото рестриктивните мерки могат да отслабят доверието към Съединени американски щати. Това се показва в конфиденциален документ, който немското посолство във Вашингтон изпрати до депутатите. В неделя тя беше оповестена от портала Axios.

В документа се показва, че Берлин е „ решен да извърши сполучливо “ постигнатите по-рано двустранни съглашения от 21 юли за „ подсилване на енергийната сигурност на Украйна и Европа, както и предотвратяване на Русия от корист с газопровода за нападателни политически цели “. Според немската страна „ глобите на Съединени американски щати за „ Северен поток - 2 “ ще подкопаят уговорките, поети към Германия в взаимното изказване, ще отслабят доверието в държавното управление на Съединени американски щати и ще застрашат постигането на взаимно изказване, в това число разпореждания за поддръжка за Украйна "

„ В последна сметка те (бел. ред. ограниченията) ще навредят на трансатлантическото единение “, споделят създателите на документа от 19 ноември. Според тях „ глобите против съдружник на Съединени американски щати ще бъдат единствено победа за Путин “.

„ Обезпокоени сме, че усилването на едностранните дейности на Конгреса на Съединени американски щати ще подкопае взаимните старания на Съединени американски щати и Германия и съществено ще отслаби трансатлантическото единение във връзка с Русия “, се споделя в документа. Според Берлин осъществяването на постигнатите през юли съглашения „ е най-хубавият метод за отбрана на ползите на Украйна “ и „ гаранции, че Русия няма да употребява енергийните запаси като оръжие “. Германското държавно управление също по този начин акцентира, че „ Северен поток - 2 “ сега не съставлява опасност за Украйна, стига да е обезпечен рационален пренос на газ “.

Освен това в документа се споделя, че „ покачването на цените на силата е световен феномен и не може да се дължи само на Русия “. " В момента Русия извършва всичките си отговорности за доставки, в това число съглашение с Украйна за пренос на газ, само че можеше да направи повече. Последните изказвания на Путин за увеличение на доставките в европейските газови складове са стъпка в вярната посока ", създателите от бележката към изказването.

Документът също по този начин разказва стъпките, които Германия ще предприеме на национално равнище, в това число „ мощни обществени изказвания “, осъждащи държанието на Русия. Германското държавно управление също ще „ оцени [възможността] за ограничение или, в случай че е належащо, преустановяване на избрани двустранни политически срещи или избрани формати на съдействие с Русия “. Берлин ще " преразгледа вероятните ограничавания " за бъдещи съветски планове за изкопаеми горива.

На равнище Европейски Съюз Германия " е интензивно взе участие в процеса на идентифициране на варианти за спомагателни ограничаващи ограничения ", като детайлности не се дават.

Блокиране от американската администрация на глобите против газопровода

Както напомня Axios, старши съветникът по енергийната сигурност на Държавния департамент на Съединени американски щати Амос Хокстин се пробва да убеди демократите в Сената да блокират изменение на бюджета за защита на страната за идната фискална година (която стартира на 1 октомври), което ще наложи наказания на фирмите за присъединяване в узаконяването на тръбопровода.

" Нашият метод е повече от просто поддържане на алианса. Става дума за това да създадем това, което ще бъде най-ефективно за отбраната и поддържането на енергийната сигурност на Украйна ", изясни източник от американското външно министерство. Интересите на Украйна не са предложение " или-или ". Правим и двете по най-ефективния метод. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР