Германското издание Handelsblatt съобщи, че германското правителство може да забрани

...
Германското издание Handelsblatt съобщи, че германското правителство може да забрани
Коментари Харесай

Германия забранява станциите за бързо зареждане на Tesla

Германското издание Handelsblatt заяви, че немското държавно управление може да забрани работата на станции за бързо зареждане на електрически транспортни средства Tesla Supercharger. Подобно решение е обвързано с локалните закони, които плануват нуждата такива станции да имат електромер, показващ потреблението на електрическа енергия в киловатчаса. Оказа се, че във всички съоръжения на американската корпорация няма такова решение.

В Tesla Supercharger няма такива измервателни уреди, защото информацията за процеса на зареждане на батерията се демонстрира на бордовата система на електрическите транспортни средства или на мобилно приложение. Въпреки обстоятелството, че доста зарядни станции от други производители също не са снабдени с такова съоръжение, Tesla е приета за най-големия извършител на немското законодателство.

Американската компания има огромна Supercharger мрежа в цяла Германия. Само покрай Дюселдорф има към 40 станции, цената на зареждането на които е 70 цента за киловатчас електрическа енергия. В същото време държавното управление на страната не възнамерява неотложно да глобява Tesla или да затваря електрическите станции. За да избегнете корпоративни наказания обаче, американската компания би трябвало да надстрои зарядните устройства в сходство с локалните закони.

Ще напомним, че при започване на август Tesla предложи необикновен метод за справяне с жегите в Европа. Автомобилният производител конфигурира басейн до станцията Supercharger, в който предложения притежателите на електрически коли да изчакат зареждането на батериите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР