Германският външен министър Аналена Бербок пристигна в Украйна днес като

...
Германският външен министър Аналена Бербок пристигна в Украйна днес като
Коментари Харесай

Първата спирка на германския външен министър е Буча

Германският външен министър Аналена Бербок дойде в Украйна през днешния ден като най-високопоставеният чиновник на немското държавно управление, посетил страната след началото на съветската инвазия на 24 февруари, съобщи Агенция Ройтерс.

Първата ѝ спирка беше в град Буча, покрай Киев, където съветските сили са упрекнати в осъществяване на зверства, за които западните страни споделят, че са равносилни на военни закононарушения.

Москва, която неведнъж отхвърля да е ориентирана към цивилни жители при нашествието си в Украйна, назова изказванията, че нейните сили са екзекутирали цивилни в Буча, до момента в който са окупирали града, като " чудовищна имитация ", целяща да очерни армията.

Посещението на Бербок пристигна, когато Киев и Берлин се пробваха да подобрят връзките си след разногласия по въпроси като нежеланието на Берлин да доставя тежки оръжия на Украйна и по-ранната му поддръжка за разговор с съветския президент Владимир Путин.

Обикаляйки града с основния прокурор на Украйна, Бербок сподели, че виновните за убийствата в Буча би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването.

„ Това е, което изискуем на жертвите “, сподели тя. " И тези жертви, можете да почувствате, че може да сме ние. "

Германия се трансформира в един от най-големите доставки на оръжие за Украйна и хвърли тежестта си зад строги наказания против Русия, в това число препоръчано ембарго за закупуване на съветски нефт.

Въпреки това връзките са разхлабени, защото немският канцлер Олаф Шолц не желаеше да посети Украйна, защото Киев не искаше да одобри немския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Щайнмайер, социалдемократическият съдружник на Шолц, не е доста обичан в Киев, тъй като там е свързван с по-ранна немска политика за осъществяване на тесни търговски и други връзки с Русия на Путин.

Шолц в този момент възнамерява пътешестване, откакто той и Щайнмайер бяха поканени от украинския президент Владимир Зеленски.

Холандският външен министър Уопке Хекстра също пътува до Киев с Бербок във вторник, заяви холандското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР