Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призна грешки - лични и на

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призна грешки - лични и на
Коментари Харесай

Президентът на Германия: Направихме грешки спрямо Путин и Русия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призна неточности - персонални и на държавните управления, в които взе участие като външен министър - в политиката по отношение на Русия.

За първи път социалдемократът Щайнмайер признава обществено неточности в политиката на Германия към Русия, отбелязва БНР.

Но все пак прави разлика между Владимир Путин от 2001 година, който в Бундестага даде вяра за доближаване сред Русия и демократичния свят, и " войнолюбеца от 2022 година в бункера " в Москва.

" Провалихме се в опита да помогнем на Русия да тръгне по пътя на демокрацията ", призна Щайнмайер. " Това е горчивата истина и част от нея е, че ние, че аз, неправилно вярвахме, че Путин няма да рискува тотална политическа, икономическа и морална съсипия на Русия, с цел да се отдаде на имперската си фикс идея ", добави той.

Трябваше да приемем по-сериозно предизвестията на източните сътрудници от Европейския съюз, призна още Щайнмайер, който от 2017 година е президент, а преди този момент два мандата външен министър в държавното управление на Ангела Меркел и началник на кабинета на социалдемократическия канцлер Герхард Шрьодер.

" Не чухме предизвестията след 2014 година във връзка с газопровода " Северен поток 2 " и това ни коства почитание и доверие ", сподели президентът. За бъдещето на Русия Щайнмайер беше сбит: " Сигурен съм, че с Путин Русия в никакъв случай няма да се върне към нормалността ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР