Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер обеща по-нататъшна подкрепа за Украйна, особено

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер обеща по-нататъшна подкрепа за Украйна, особено
Коментари Харесай

От Киев Щайнмайер обеща продължаване на военната и финансова подкрепа за Украйна

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер даде обещание по-нататъшна поддръжка за Украйна, изключително в региона на въздушната защита , по време на във вторник, първото му посещаване, откогато Русия нахлу в страната на 24 февруари.

Щайнмайер има сложни връзки с президента Володимир Зеленски, мнозина в Украйна го смятаха за проруски политик, а преди няколко месеца, че не е мечтан в Киев. Това докара до, който даже съобщи, че затова няма да пътува до Киев. Това накара украинската страна да смекчи мненията и. Шолц по-късно отиде в Киев, само че Щайнмайер дава отговор на поканата едвам в този момент. Преди няколко дни немският президент съобщи, че, поради възобновените съветски бомбардировки против украинската столица.

" Моето обръщение към украинците е: " Ние освен заставаме на ваша страна, само че и ще продължим да поддържаме Украйна стопански, политически, а също и военно ", сподели Щайнмайер пред кореспонденти при идването си с трен в Киев.

" Това, което има значение в този момент, е да помогнем да защитим украинците от въздушни офанзиви, доколкото е допустимо ", добави той, отбелязвайки, че Германия се трансформира в един от най-големите снабдители на съоръжение за противовъздушна защита на Украйна през последните месеци .
 Германия пресече алената линия с доставките на оръжие за Украйна, предизвести Русия
Германия пресече алената линия с доставките на оръжие за Украйна, предизвести Русия

Москва припомня историческата отговорност на Берлин пред съветския народ

Германският държавен глава, чиято роля е значително церемониална, осъди " бруталната нападателна война " на Русия против Украйна и сподели, че чака с неспокойствие да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски по време на визитата си.

Освен военна поддръжка, пътуването му ще се концентрира върху помощта за ремонт на разрушена инфраструктура, като електрически мрежи, водопроводи и отоплителни системи, допустимо най-бързо преди настъпването на зимата.

Щайнмайер, социалдемократ и някогашен външен министър, изрази страдание за поддръжката си в предишното за газопровода " Северен поток 2 " , план, предопределен да удвои потока на съветски газ за Германия, който беше замразен след съветската инвазия.

Германският президент идва от крило на Социалдемократическата партия, която от дълго време се застъпваше за по-тесни стопански връзки с Русия като метод да я включи в една насочена към Запада световна система.
 Щайнмайер упреква Русия, че води война против единството на Европа
Щайнмайер упреква Русия, че води война против единството на Европа

Тази война не е единствено за територията на Украйна, съгласно немския президент

Пристигането на Щайнмайер в Киев съответства за това, така наречен " проект Маршал " за възобновяване на Украйна, сравнявайки предизвикването с финансирането от Съединени американски щати на възобновяване на Европа след Втората международна война.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал, който участва на конференцията, сподели в понеделник, че приблизителните разноски за възобновяване на страната му до момента възлизат на близо 750 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР