Решението за въвеждане на наказателна отговорност в ЕС за заобикаляне

...
Решението за въвеждане на наказателна отговорност в ЕС за заобикаляне
Коментари Харесай

ЕС криминализира заобикалянето на санкциите

Решението за въвеждане на наказателна отговорност в Европейски Съюз за заобикаляне на наказания влиза в действие на 19 май. Това съобщи ТАСС, базирайки се на Европейската комисия.

Новите правила подсигуряват, че такива закононарушения могат да станат обект на наказателно следствие и наказателно гонене в Европейския съюз. Списъкът на закононарушенията включва незамразяване на активи, подлежащи на заледяване, нарушение на забрани за влизане, даване на неразрешени или лимитирани финансови услуги.

Европейска комисия акцентира, че страните членки би трябвало сами да проверяват и да глобяват възможните нарушавания.

Съветът на Европейски Съюз утвърди този лист с закононарушения на 12 април. Тогава той излезе с изказване, че държавите-членки би трябвало да подсигуряват, че нарушаванията на глобите на Европейски Съюз се санкционират с ефикасни и пропорционални наказателни наказания, които варират според от закононарушението. Умишленото нарушение на глобите би трябвало да включва отнемане от независимост като оптимално наказване, нарушителите на ограничаващите ограничения на Европейски Съюз могат да бъдат подложени на спомагателни санкции.

Юридическите лица също могат да бъдат подведени под отговорност , в случай че закононарушението е осъществено от лице, заемащо управителна позиция. В такива случаи глобите могат да включват преустановяване на стопанската активност и лишаване на разрешителни за осъществяване на стопанска активност.
 Европейски Съюз приготвя 14-и пакет от наказания против Русия
Европейски Съюз приготвя 14-и пакет от наказания против Русия

Валдис Домбровскис чака той да е подготвен " допустимо най-скоро "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР