До 26 май бюлетините за гласуване за изборите за Народно

...
До 26 май бюлетините за гласуване за изборите за Народно
Коментари Харесай

Бюлетините за изборите пристигат в МВнР до 26 май

До 26 май бюлетините за гласоподаване за изборите за Народно заседание и за европарламент би трябвало да бъдат доставени в Министерството на външните работи (МВнР). Срокът за превозването на бюлетините за двата типа избор до регионалните администрации в страната е до 6 юни. Това е записано в решение на Централната изборна комисия (ЦИК) от през днешния ден по отношение на откриването на процедура за възлагане на социална поръчка за направата и доставката на изборните бумаги.

По-рано тази седмица ЦИК утвърди образците на бюлетините за страната и чужбина за изборите за европарламент и за Народно заседание на 9 юни. Хартиените бюлетини за изборите за български парламент ще бъдат зелени, а тези за Европейски парламент – сини.

За страната ще бъдат разпечатани 31 типа хартиени бюлетини за гласоподаване за всеки регион в изборите за членове на Европейския парламент и един тип хартиена бюлетина за гласоподаване отвън страната. 

За изборите за Народно заседание ще бъдат разпечатани 31 типа хартиени бюлетини за гласоподаване за всеки избирателен регион и един тип хартиена бюлетина за гласоподаване отвън страната в изборите за народни представители.

Прогнозното количество на хартиените бюлетини за производство на изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни е 13 180 000 броя - общо и за двата типа избори. 

ТЕМА преди 3 часа 1619 преди 21 часа 4140 преди 22 часа 3857
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР