Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан в четвъртък предложи ограниченията

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан в четвъртък предложи ограниченията
Коментари Харесай

Искат разхлабване на мерките в Германия преди пролетта

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан в четвъртък предложи рестриктивните мерки с цел да бъдат отстранени преди пролетта, защото броят на случаите в страната продължава да понижава, съобщи Агенция Франс Прес.
" Не можем да останем в тази твърда блокировка цяла зима. Не бихме толерирали това като общество ", сподели Шпан в изявление за медийната група Функе.
През ноември влезе в отчасти блокиране, затваряйки питейни заведения, заведения за хранене и културни и спортни уреди. Училищата и несъществените магазини бяха добавени към листата в средата на декември, като разпоредбите за носене на маски и работа от у дома бяха затегнати през януари на фона на опасенията по отношение на новите разновидности на вируси. Броят на новите инфекции и пациентите в интензивно лекуване непрестанно понижава от началото на годината, наклонност, която Шпан назова " окуражаваща ".
Но от Института „ Роберт Кох ” оповестиха за 14 211 нови случая и 786 смъртни случая в четвъртък и периодичност от 81 - към момента много над задачата от 50, която немските политици са определили като аршин за обновяване.
 Ген. Мутафчийски сподели по кое време ще е третият пик у нас Ген. Мутафчийски сподели по кое време ще е третият пик у нас
Ако при втората вълна на коронавируса у нас през есента са били нужни 7 седмици, с цел да достигнем връх на броя инфектирани, в този момент това...
Някои специалисти считат, че е прекомерно рано да се облекчат рестриктивните мерки, изключително в светлината на новите, по-заразни разновидности.
Уте Тайхерт, началник на Федералната асоциация на немските чиновници в региона на публичното опазване на здравето, прикани предходната седмица за по този начин наречената тактика за нулев Коронавирус за унищожаване на инфекциите.
" Не можем да стартираме да отпускаме (ограниченията) още веднъж при периодичност от 100, 70 или 50 ", сподели тя. Но Шпан сподели, че задачата за Германия остава " да предотврати претоварването на здравната система – а не да заобикаля всяка зараза ".
Според здравния министър обаче свеждането на инфекциите до нула по метода, по който се изолира зялото общество, ще повлияе отрицателно непропорционално доста в други области на живота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР