Германският министър на външните работи Хайко Маас се съгласи днес

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас се съгласи днес
Коментари Харесай

Германия и Израел категорични: Оръжейното ембарго срещу Иран трябва да остане

Германският министър на външните работи Хайко Маас се съгласи през днешния ден с израелския си сътрудник Габи Ашкенази, че е належащо оръжейното ембарго против Иран да бъде непокътнато. Същевременно той акцентира, че Германия към момента счита съглашението от 2015 година сред Техеран и международните сили за най-хубавия метод да не бъде позволено сдобиването на Иран с нуклеарно оръжие, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Настоящото оръжейно ембарго против Ислямската република изтича на 18 октомври, по тази причина Ашкенази сподели пред публицисти в Берлин, че е належащо то да бъде удължено, с цел да не бъде разрешено на Иран да се снабди "с по-модерни оръжейни системи и да ги популяризира в Близкия изток ". Бихме желали европейските страни, освен Германия, да предотвратят това. То няма да е потребно за стабилността на района, акцентира Ашкенази. Израелският външен министър е на посещаване в Германия за присъединяване в двудневната среща на сътрудниците си от Европейски Съюз през днешния ден и на следващия ден.

Съединени американски щати желаят удължение в цялостен размер на оръжейното ембарго против Иран - искане, което съвсем несъмнено ще получи съветско и китайско несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, сподели Маас. Понастоящем Германия и други страни се пробват да намерят междинен път, който да получи утвърждението на Русия и Китай в Съвета за сигурност и да не бъде отритнат от Съединени американски щати. Опитваме се да реализираме дипломатическо решение, тъй че в бъдеще да има оръжейно ембарго против Иран, сподели Маас.

Същевременно Германия към момента счита Съвместния изчерпателен проект за деяние, подписан през 2015 година от шестте международни сили и Техеран, за най-хубавата договорка, с цел да не бъде позволен Иран да създаде нуклеарни оръжия. Израел е срещу съглашението. Съединени американски щати се отдръпнаха едностранно от договорката през 2018г., оставяйки останалите страни по нея - Германия, Франция, Англия, Русия и Китай - да се борят за нейното опазване. Маас означи, че би трябвало да се обърне внимание на загрижеността по отношение на иранската стратегия за балистични ракети и въздействието на Техеран в Сирия, Ливан и Ирак, само че че нуклеарното съглашение би трябвало да остане в действие.

Иран би трябвало да промени метода си в района, не сме наивни във връзка с Иран, известно ни е, че Иран играе рискова роля, сподели още немският външен министър. Той беседва с израелския си сътрудник във вила в мемориалния комплекс на Холокоста на брега на езерото Ванзее край Берлин, където през 1942 година високопоставени представители на нацистка Германия координират проектите за привеждането в деяние на "окончателното решение на еврейския въпрос ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР