Германският канцлер Олаф Шолц и руският президент Владимир Путин са

...
Германският канцлер Олаф Шолц и руският президент Владимир Путин са
Коментари Харесай

По телефона Шолц каза на Путин да изтегли войските си от Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц и съветският президент Владимир Путин са провели телефонен диалог, в който са разискали съветския обстрел по обекти от гражданската инфраструктура, оказваната от Запада поддръжка на Украйна, гърмежите по газопроводите " Северен поток " и договорката за износа на украинско зърно през пристанища в Черно море, оповестява DW.

 

Пресслужбата на федералното държавно управление заяви, че двамата са разговаряли към час. Канцлерът Шолц е осъдил ударите по цивилен инфраструктурни обекти в Украйна и е подчертал: " решителността на Германия да поддържа отбранителните качества Украйна против съветската експанзия ". Същевременно: " канцлерът е призовал съветския президент към постигането на допустимо най-скорошно дипломатическо решение, в това число извеждането на съветските войски ".

 

Руският президент Путин е декларирал пред немския канцлер, че " ракетните удари по избрани цели на територията на Украйна са насилствена и неизбежна ответна реакция на провокационните офанзиви на Киев против гражданската инфраструктура на Русия, в това число Кримския мост и енергийни обекти ", оповестява от своя страна пресслужбата на Кремъл.

 

Освен това Путин е определил като " деструктивна " линията на западните страни, които оказват на Киев помощ с оръжие и образоват украински военни. Мнението на Москва е, че " всичко това, както и всестранната политическа и финансова поддръжка на Украйна води до такава степен Киев твърдо да отхвърля концепцията за каквито и да било договаряния ".

 

Путин желае " транспарантно следствие " на гърмежите по газопроводите " Северен поток ". При разискването на реализацията на самодейността за експорт на зърно от украинските пристанища е било подчертано върху нуждата от добросъвестно сложно осъществяване на " зърнената договорка ", което включва отстраняването на всички бариери и за съветските доставки, осведомят от Кремъл.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР