Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Германия няма да вземе

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Германия няма да вземе
Коментари Харесай

Меркел: Германия няма да участва във военни действия срещу Сирия

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Германия няма да вземе присъединяване в възможни военни дейности против държавното управление на Башар Асад, съобщи „ Ройтерс “.

„ Германия няма да взе участие във военни дейности в Сирия. Искам да подчертая, че към момента не е взето решение, само че ние виждаме и поддържаме всичко, което се прави, с цел да се изпрати явен сигнал, че потреблението на химически оръжия е недопустимо “, сподели Меркел след среща с датския министър председател Ларс Льоке Расмусен.

По-рано Меркел разиска с френският президент Еманюел Макрон хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума, която докара до следващото усилване на напрежението сред Запада и Русия, която поддържа режима в Дамаск.

Меркел е изразила опасения, че способността на интернационалната общественост да постанова възбраната за потребление на химически оръжия е намаляла.

Засега подготвеност за присъединяване в възможна военна интервенция в Сирия показаха Съединени американски щати, Англия и Франция.

Преди два днr Съединени американски щати изпрати два разрушителя в източната част на Средиземно Море, а през вчерашния ден американският президент Доналд Тръмп написа през вчерашния ден в Twitter, че „ хубави, нови и „ умни “ ракети “ скоро ще ударят Сирия, откакто Русия се закани да смъкна всяка реката, изстреляна против арабската страна.

Англия разгласи, че може да употребява военната си база в Кипър за офанзива против Сирия, а министър председателят на страната Тереза Мей сподели, че е подготвена да даде зелена светлина за присъединяване в ръководена от Съединени американски щати военна интервенция, без да търси парламентарна поддръжка.

Малко по-рано президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че разполага с доказателства, които демонстрират, че държавното управление на Башар Асад спри зад офанзивата с химическо оръжие в сирийския град Дума и че би трябвало да взети своевременни решения за ответни ограничения против режима в Дамаск.

Същевременно с това израелският министър председател Бенямин Нетаняху прикани за дейности против Сирия и Иран, като напомни уроците от Втората международна война и Холокоста и насочи рецензии против нуклеарното съглашение с Техеран.

Турция, която е членка на НАТО, пое ролята на медиатор сред Запада и Русия, само че президентът Реджеп Ердоган резервира своята позиция против Башар Асад и съобщи, че няма да употребява военни сили против съюзническите страни. 

На страната на държавното управление на Башар Асад са Русия и Иран, които поддържат режима в Дамаск от началото на сирийската революция преди 7 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР