Германският канцлер Ангела Меркел потуши кризата в своето правителство, като

...
Германският канцлер Ангела Меркел потуши кризата в своето правителство, като
Коментари Харесай

Медия: Ангела Меркел спаси правителството си, но проблемите остават

Германският канцлер Ангела Меркел потуши рецесията в своето държавно управление, като реализира компромис с вътрешния министър Хорст Зеехофер за ограничение на противозаконната миграция в страната, написа в. "Таймс ".

Сделката, контрактувана след среща в последния миг нощес в Берлин, приканва за основаване на специфични директни зони на границата на Германия с Австрия, където претендентите за леговище, регистрирани към този момент в други страни от Европейския съюз, да бъдат държани, преди да бъдат върнати. Целта е да се спре вторичната имиграция, когато бежанците употребяват отворените граници в Европа, с цел да доближат Германия, показва английското издание. Споразумението обаче не планува да бъдат спрени изцяло имигрантите да влизат в Германия - искане на Зеехофер, което Меркел отхвърли, тъй като това би заплашило Шенгенската зона и би сложило под напън страните, където идват имигрантите, като Италия и Гърция.

Постигнатият компромис въпреки всичко значи по-ограничителна гранична политика и Зеехофер го приветства, като сподели, че няма да извърши опасността си да подаде оставка. Това може да разочарова Меркел, откакто вътрешният министър докара нейната коалиция покрай срутване и не крие своята персонална неприязън към канцлера, казвайки: "няма да се оставя да бъда уволнен от канцлер, който е канцлер единствено поради мен ", акцентира "Таймс ".

Меркел, която одобри стотици хиляди имигранти в Германия, се съгласи да построи гранични лагери за претенденти за леговище и да затегне границата с Австрия, сключвайки политическа договорка за избавяне на своето държавно управление, отбелязва в. "Ню Йорк таймс ". Това бе изумителен поврат за един водач, считан за знаменосец на демократичния ред в Европа, само че подложен на мощен напън вкъщи от крайната десница и от консерваторите в своята ръководеща коалиция поради миграционната политика, разяснява американското издание. Макар че решението да успокои консерваторите разкри нейната политическа уязвимост, Меркел ще продължи да бъде канцлер. Колко дълго - не е ясно. Национализмът и антимигрантските настроения, поставящи на тестване мултилатерализма на други места в Европа, бързо пускат корени в главното течение на немската политика, акцентира "Ню Йорк таймс ".

След като Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел и Християнсоциалният съюз (ХСС) на Зеехофер реализираха съглашение, в този момент на ход е другият участник в ръководещата коалиция - Германската социалдемократическа партия (ГСДП), отбелязва в. "Зюддойче цайтунг ". По-рано социалдемократите отхвърляха директните центрове. Остава да се види дали те ще продължат да се придържат към тази позиция, написа немското издание.

Меркел избегна раздробяване на държавното управление й, само че проблемите в ръководещата коалиция надали ще изчезнат, акцентира в. "Вашингтон пост ". Отношенията сред християндемократите на канцлера и баварските им съдружници са мощно обтегнати, а ХДС е разкъсван от съперничещи си фракции. Това ще направи мъчно за Меркел да върне Германия към относително постоянното положение, с което страната дълго време беше известна по време на съвсем 13-годишното й ръководство, разяснява американското издание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР