Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжалението си относно провалените преговори

...
Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжалението си относно провалените преговори
Коментари Харесай

Ангела Меркел коментира провала на преговорите за коалиция

Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжалението си по отношение на провалените договаряния за „ ямайска “ коалиция, предава AFP, представена от " Фокус ". Съжалявам, че не успяхме да реализираме общо споразумение”, съобщи президентът, откакто стана ясно че Свободната демократична партия се е отказала от присъединяване в договарянията и надлежно в ръководещата коалиция.

Въпреки това, Меркел добави, че „ като канцлер ще направя всичко допустимо за положителното на страната в идните сложни времена “.

Според Хорст Зеехофер, водач на ХСС, неуспехът на договарянията и неналичието на дейно държавно управление е „ тежест “ за Германия.

Припомняме, че късно вечерта в неделя, Свободната демократическа партия се отхвърли от присъединяване в договарянията. Нейният ръководител Кристиан Линднер съобщи, че „ е по-добре да не управляваме, в сравнение с да управляваме зле “. Линднер не даде повече ясното, само че неговата групировка, Съюза (ХДС/ХСС) и партията „ Зелени “ имаха най-големи разлики основно що се отнася до тематиките свързани с бежанците и климата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР