Германският Хамбург ще стане първият голям град в света, който

...
Германският Хамбург ще стане първият голям град в света, който
Коментари Харесай

Хамбург става първият голям град без дизел

Германският Хамбург ще стане първият огромен град в света, който вкарва жестоки ограничавания на колите с дизелови мотори. Това става допустимо, откакто Федералният административен съд на Германия призна за законни възбраните, готвени от локалните управляващи за употребата на дизелови коли на територията на градовете.
Сега всеки огромен град в Германия има право да вкарва ограничавания. Властите в Хамбург към този момент са закупили 100 нови пътни знака, които ще бъдат ситуирани по улиците на града през уикенда и ще влязат в действие до края на месеца, стига съдът да удостовери решението си, оповестява организация Reuters.
Мярката планува цялостна възбрана за дизеловите коли в част от регионите на града и частична за бензиновите – от тях ще бъдат допускани единствено тези, отговарящи на стандарта Euro 6. Според еколозите в града, това не е задоволително, защото затварянето единствено на някои улици ще докара до по-голям трафик по останалите. И надлежно по този начин ще утежни обстановката с нездравословните излъчвания.
Властите към този момент оповестиха, че първоначално нарушителите на възбраната (ако тя влезе в сила) няма да бъдат глобявани, защото ще се нуждаят от време да свикнат с новите ограничавания.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР