Германските власти разбиха международна престъпна група, която подмамвала възрастни хора

...
Германските власти разбиха международна престъпна група, която подмамвала възрастни хора
Коментари Харесай

Германската полиция разби престъпна група в турски кол център

Германските управляващи разрушиха интернационална незаконна група, която подмамвала възрастни хора да предадат парите и полезностите си на нарушители, преструващи се на служители на реда, написа в. „ Рейнише пост “. Германската полиция, действайки дружно с турските управляващи, е обискирала колцентър в турския град Измир. Смята се, че оттова нарушителите са се обаждали на пенсионери в Германия, като ги убеждавали да предадат пари и полезности на преструващите се на служители на реда съучастници.

По-рано този месец са били задържани 38 души и са осъществени обиски и на още 48 обекта, с изключение на колцентъра. Полицията оповестява, че е конфискувала пари в брой на стойност 1,7 милиона евро, 5 кг злато и скъпи часовници. Освен това управляващите са конфискували 41 първокласни автомобила, 87 недвижими парцела, в това число първокласни жилища и хотели.

„ В този колцентър е имало членове на фамилии, които по-рано са живеели в Германия, само че са били депортирани заради закононарушения “, оповестява Томас Юнгблут от полицията на провинция Северен Рейн-Вестфалия, представен от в. „ Рейнише пост “. „ Те са се преселили в Турция “, добави той.

Смята се, че обвинените са казвали на лицата, на които се обаждали, че парите и скъпоценностите им не са на несъмнено място вкъщи или в банката и ще изпратят служители на реда да ги съберат и да ги пазят на несъмнено място.

„ Откакто обискирахме колцентъра, в Германия съвсем няма сходни позвънявания “, декларира Волфганг Херманс от провинциалната полиция, представен от вестника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР