Германски лекари от клиниката Шарите, които лекуват руския опозиционер Алексей

...
Германски лекари от клиниката Шарите, които лекуват руския опозиционер Алексей
Коментари Харесай

Германските лекари на Навални са се свързали със свои колеги от България

Германски лекари от клиниката " Шарите ", които лекуват съветския опозиционер Алексей Навални, откриха контакт с българските медици, лекували предприемача Емилиян Гебрев, токсичен в България през 2015 година Това заяви съветското издание РБК, цитирайки " Шпигел " и " Белингкат ".

Медиите показват, че немските медици виждат подобие сред двата случая и заради това са потърсили за консултация свои сътрудници от България. Експерти, представени от " Шпигел ", считат, че Навални е изпитал въздействието на същото вещество от групата на органофосфатите, с което е бил токсичен Гебрев. Към тях спадат разнообразни инсектициди и нервни токсини като зарина и препарата " Новичок ".

Емилиян Гебрев и синът му Христо се почувстваха зле в София в края на април 2015 година Гебрев изпадна в кома. Според представени в медиите специалисти от университета в Хелзинки двамата може да са били отровени с " Новичок ". След месец здравословното положение на предприемача стартира да се усъвършенства, само че през май 2015 година се наложи той още веднъж да бъде лекуван в болница, припомня РБК.

Алексей Навални беше превозен в една от най-хубавите клиники в Европа - " Шарите ", след хипотетично отравяне в Русия. От неговия екип са сигурни, че става въпрос за умишлени зловредни дейности, до момента в който от Кремъл отхвърлят да имат пръст в това и даже слагат под подозрение изказванието на немските медици, че Навални е токсичен. Той е един от най-яростните критици на Путин и през годините разкриваше разнообразни корупционни схеми в Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР