Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси разшири през септември списъка

...
Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси разшири през септември списъка
Коментари Харесай

Над 10 хиляди германци ще идват за балнеолечение у нас

Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси разшири през септември листата с 14 страни, в които признава даването на медицински амбулаторни услуги за профилактика, като към него добави и България. Това значи, че немските жители, които идват у нас по линия на здравноосигурителните каси в Германия, ще заплащат единствено 10 на 100 от цената за рехабилитация или предварителна защита, извършена у нас. Останалата сума ще се покрива от здравната каса.

От пролетта на идната година пациенти от Германия ще идват в България за водолечение и физиотерапия на разходи на немските здравни каси. Това заяви за БНР в петък Сийка Кацарова - ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

В Германия сега има 109 наложителни здравноосигурителни фондове плюс фондове "Социални грижи ". От почти 83 милиона души в Германия над 73 милиона са били здравно обезпечени в края на предходната година.Повече от 20 милиона души годишно употребяват опциите за извънболнична предварителна защита в страната и в чужбина. Здравната каса покрива към 90 на 100 от разноските на пациентите за лекуване. Д-р Таня Ангелова от Съюза по балнеология и СПА туризъм уточни: "Това са пациенти, които най-вече на напред във времето е опорно-двигателният уред като болести. България има необикновен климат, който идва като добавка към водолечение или таласотерапия. Климат, от който добре се повлияват както ставни болести, по този начин и болести на дихателната система ".

На здравните каси в Германия е препоръчан лист с хотели у нас с обезпечено качество, който след това ще бъде уголемен, сподели Сийка Кацарова. Очаква се над 10 хиляди германци годишно да извършат възстановителни и здравни процедури у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР