Германската енергийна компания Е.ОН“ (E.ON) се присъедини към други компании

...
Германската енергийна компания Е.ОН“ (E.ON) се присъедини към други компании
Коментари Харесай

И гигантът E.ON е напът да скъса с Русия

Германската енергийна компания " Е.ОН “ (E.ON) се причисли към други компании от бранша, които редуцираха експозицията си към Русия, съобщи Ройтерс. Енергийният оператор добави, че делът от 1,1 милиарда евро (1,2 милиарда долара), който има в " Северен поток-1 ", може да се обезцени вследствие на съветската инвазия в Украйна.

" Е.ОН ", която е най-голямата немска енергийна компания, няма дълготрайни контракти директно с съветски производители, само че купува известно количество газ от търговски компании на " Газпром “ в Европа.

Във връзка с войната в Украйна спряхме да закупуваме нови количества газ от тези компании, сподели на годишната конференция на " Е.ОН “ основният изпълнителен шеф Леонард Бирнбаум.

" Е.ОН ", който е най-големият оператор на енергийни мрежи в Европа, има дял от 15,5 на 100 в " Северен поток-1 " посредством пенсионен фонд. Най-големият акционер в газопровода е " Газпром ", като това е главният маршрут, по който съветският газ сега тече за Германия.

Германската компания съобщи, че вижда главно опасности за стоковите пазари, обвързваните с тях кредитни и ликвидни опасности, както и в оценката на рисковете за вложения, в това число каузи в " Северен поток-1 “.

" Северен поток-2 “, който би удвоил потенциала на газа, който Русия може да достави за Европа, бе спрян предишния месец от немското държавно управление поради съветската инвазия в Украйна.

" Е.ОН “ чака поправена облага преди лихви, налози, обезценяване и обезценка (EBITDA) от 7,6 милиарда евро до 7,8 милиарда евро (8.3 милиарда $ до 8,6 милиарда долара) през 2022 година, което е спад по отношение на 7,9 милиарда евро през 2021 година

Трябва да се има поради, че в тази сума липсва облага от нуклеарните централи на компанията, множеството от които стопираха работа поради немската пътна карта за излизане на Германия от нуклеарната енергетика. Те въпреки всичко са съдействали с 1,6 милиарда евро поправена облага преди преди лихви, налози, обезценяване и обезценка през 2021 година

" Е.ОН " отбелязва, че прогнозата за облагата през 2022 година предстои на по-нататъшна актуализация предвид на развиването на спора Русия-Украйна, чието развиване към този момент не може да бъде планувано.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР