Германска делегация от законодатели ще пътува до Тайван на фона

...
Германска делегация от законодатели ще пътува до Тайван на фона
Коментари Харесай

Германска делегация ще пътува до Тайван на фона на нарастващото напрежение с Китай

Германска делегация от законодатели ще пътува до Тайван на фона на възходящото напрежение с Китай в района, съобщи ДПА, базирайки се на тайванското външно министерство.

Представители на парламентарната група за другарство сред Берлин и Тайпе в немския Бунденстаг се чака да дойде в Тайван в неделя и да остане до четвъртък, сподели говорителката на тайванското министерството Джоан Оу.

Председателят на групата Клаус-Петер Вилш и петима немски депутати от разнообразни партии в делегацията ще се срещнат с президентката Цай Ингвен, вицепрезидента Лай Чинте, ръководителя на Народното събрание Ю Сикун, външния министър Джоузеф У, тайвански парламентаристи и представители на институции. Очаква се диалозите да се концентрират върху тематиката за сигурността.

Говорителката сподели, че това е първото посещаване на немска делегация на острова от началото на пандемията. Това е и втората делегация от огромна европейска страна, откакто председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайпе през август. В отговор Китай стартира военни учения към острова. Френска делегация посети Тайпе по-рано този месец.

Джоан Оу сподели, че визитата ще заздрави още повече двустранните връзки. Тайван и Германия споделят общи полезности - народна власт, независимост, човешки права и закони. Двете страни ще работят дружно, с цел да пазят интернационалния ред. Изправени пред световната агресия на авторитаризма, Германия поддържа Тайван в присъединението му към интернационалните организации, означи тя.

Германската делегация включва парламентаристи от целия политически набор. " Тяхното посещаване демонстрира, че поддръжката на Германия за Тайван се радва на междупартийна поддръжка ", сподели Джоан Оу.

Германската делегация ще посети също теоретичен парк в южната част на острова. Това е част от усилването на двустранната търговия в региона на технологиите с висока добавена стойност и сигурността отвън веригите за доставки, сподели Оу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР