Германия засилва защитата си в областта на киберсигурността в светлината

...
Германия засилва защитата си в областта на киберсигурността в светлината
Коментари Харесай

Германия засилва защитата си в областта на киберсигурността

Германия ускорява отбраната си в региона на киберсигурността в светлината на съветската инвазия в Украйна, демонстрират показани през днешния ден проекти, представени от ДПА.

Новите ограничения включват въвеждане на предпазена централна система за видеоконферентна връзка за федералната администрация, както и платформа за продан на информация за хакерски атаки, основана във Федералната работа за осведомителна сигурност (BSI), съобщи Българска телеграфна агенция.

Част от проекта включва поощряване на киберустойчивостта измежду дребните и междинните предприятия, в случай че те принадлежат към по този начин наречената " сериозна инфраструктура " - работят в секторите на превоза, храните, опазването на здравето, енергетиката и водоснабдяването.

ИТ инфраструктурата на вътрешното разузнаване също ще бъде осъвременена, съобщи министърката на вътрешните работи Нанси Фезер.

Досега 16-те федерални провинции отговаряха като цяло за киберсигурността си, а като ролята на BSI беше лимитирана.

Реформите ще лишават част от тази отговорност на " претрупаните " провинции, сподели Фезер, и ще изискват промени в конституцията.

Саботажът и дезинформацията са способни " масирано и непрекъснато да утежняват или даже да нарушават действието на нашата общественост и стопанската система ни. Затова укрепването на киберустойчивостта на федералните управляващи, други държавни и цивилен инфраструктури и изключително на сериозната инфраструктура не може да бъде отлагано ", се споделя в документа за киберсигурността.

През последните години няколко огромни хакерски атаки по света бяха проследени до хакери, свързани с съветските разследващи служби или част от тях. Кремъл отхвърля да носи отговорност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР