Германия ще подкрепи заради недостатъчно доставени количества от ваксината за

...
Германия ще подкрепи заради недостатъчно доставени количества от ваксината за
Коментари Харесай

Берлин: Иск срещу AstraZeneca засега не е приоритет

Германия ще поддържа поради незадоволително доставени количества от имунизацията за Европейски Съюз, само че целта в този момент би трябвало да бъде обезпечаване на препарата, съобщи немският здравен министър Йенс Шпан.
Европейската комисия обмисля правосъден иск против шведско-британския фармацевтичен колос, защото до момента е доставил единствено 31 милиона от обещаните 120 милиона дози.
На въпрос дали счита, че делото е добра концепция, Шпан отговори:
" Ако (комисията) реши да предприеме правосъдни дейности, тогава да..., само че за мен е доста по-важно да си получа имунизацията. "
Германия желае " да си сътрудничи с AstraZeneca, с цел да получи допустимо най-вече доставки допустимо най-бързо ", сподели той и добави, че правните въпроси " към момента не са приоритет в тази фаза на пандемията ".
Дипломати от Европейски Съюз обявиха през вчерашния ден, че не е взето дефинитивно решение за правни дейности, само че изпълнителната власт на Европейски Съюз е уведомила представителите на държавите-членки и желае от тях да потвърдят дали ще поддържат правосъден иск.
„ Както знаете, AstraZeneca не достави контрактуваните количества... Това е една от аргументите да държим отворени опцията дружно с държавите-членки да предприемем по-нататъшни стъпки “, сподели представител на Еврокомисията Стефан Де Кеерсмакер.
 Европейска комисия готви правосъдни съдействия против AstraZeneca Европейска комисия готви правосъдни съдействия против AstraZeneca
Европейската комисия (ЕК) готви правосъдни дейности против AstraZeneca заради проблеми с доставката на ваксини. Това заяви вестник " Полити...
Пред Агенция Франс Прес европейски посланик съобщи, че " не всички държави-членки са съгласни " да изправят компанията пред съда, наблягайки, че задачата им е била просто AstraZeneca да достави дозите, които е дала обещание в контракта.
Общественото доверие в препарата на AstraZeneca понесе сериозен удар, откакто Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи, че евентуално има връзка сред имунизацията и образуването на тромби.
EMA и Европейска комисия не са трансформирали позицията си по повод потреблението на AstraZeneca и обявиха, че изгодите от нея надвишават рисковете, само че няколко страни от Европейски Съюз ограничиха потреблението му до по-възрастни жители.
Европейски Съюз обаче от ден на ден разчита на имунизацията BioNTech / Pfizer за своята имунизационна акция, която се форсира от края на март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР