Германия отзовава свой взвод от мисията на НАТО в Литва

...
Германия отзовава свой взвод от мисията на НАТО в Литва
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Германия изтегля свои войници от Литва

Германия отзовава собствен взвод от задачата на НАТО в Литва след информации, че бойци са взели участие в расистки и антисемитски прояви, както и полов тормоз, съобщи Би Би Си.

Обвиненията за държанието на военните бяха оповестени за първи път в понеделник в немското издание " Шпигел " и се касаят за празненство в хотел през април.

Министърът на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер разгласи, че целият взвод ще бъде изтеглен неотложно и акцентира, че отговорните ще бъдат осъдени по най-строг метод.

Разследването за случаите ще бъде извършено в Германия, а всички бойци, който са знаели за проблематичното държание, само че не са го докладвали, също ще бъдат осъдени, сподели още министърът.

Германските бойци в Литва са част от така наречен засилено наличие на НАТО в Източна Европа. В рамките на тази задача локални бойци биват обучавани като способ за въздържане на възможна съветска експанзия.

Това не е първият път, когато немските въоръжени сили биват разтърсени от скандал с антисемитизъм. Миналата година Крамп-Каренбауер подреди частичното разформироване на елитни специфични сили на Бундесвера, откакто 20 техни членове бяха обвинени за крайнодесен екстремизъм, напомня Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР