Германия не споделя политиката на максимален натиск на САЩ по

...
Германия не споделя политиката на максимален натиск на САЩ по
Коментари Харесай

Германия против политиката на САЩ за максимален натиск върху Иран

Германия не споделя политиката на " оптимален напън " на Съединени американски щати във връзка с Иран, съобщи на брифинг представителят на немското външно министерство Райнер Бройл, съобщи РИА Новости.
" Ние не споделяме политиката на " оптимален напън " на Съединени американски щати във връзка с Иран, продължаваме да работим за съхранението на СВПД и връщането на Иран към осъществяване на отговорностите ", сподели Бройл.
Той удостовери, че " на 6 декември във Виена ще се организира съвещание на взаимната комисия по иранската нуклеарна договорка на равнище политически водачи ".
През 2015 година шесторката (Великобритания, Германия, Китай, Русия, Съединени американски щати, Франция) и Иран оповестиха постигането на Съвместния изчерпателен проект за деяние. Споразумението планува анулация на глобите в подмяна на ограничение на нуклеарната стратегия на Иран.
Сделката в първичния си тип не оцеля даже три години: през май 2018 година Съединени американски щати оповестиха едностранно отдръпване от нея и възобновяване на строги наказания против Ислямската Република. Иран разгласи поетапно понижаване на отговорностите си по съглашението.
На 6 ноември Иран за четвърти път отхвърли да извърши отговорностите си по нуклеарната договорка и стартира потребление на центрофуги за обогатяване на уран в оборудване във Фордо, до момента в който нуклеарната договорка допуска комплексът в Натанз да бъде единственият за такива цели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР