Германия и Италия бързат да купят животоспасяваща апаратна вентилация (механична

...
Германия и Италия бързат да купят животоспасяваща апаратна вентилация (механична
Коментари Харесай

Германия и Италия бързат да купят животоспасяваща апаратна вентилация

Германия и Италия бързат да купят животоспасяваща апаратна вентилация (механична вентилация, командно дишане), откакто производители предизвестиха, че лечебните заведения на всички места са изправени пред дефицит на значимата здравна техника, която оказва помощ на тежко заболели с ковид, осведоми " Ройтерс ".

Германската компания Draegerwerk съобщи, че държавното управление на страната е поръчало 10 000 вентилатора за интензивните отделения, което е най-голямата в миналото правена поръчка досега, равнозначна на естествена продукция за една година.

Италия, най-засегнатата в Европа страна от вируса, където има над 15 000 инфектирани и повече от 1000 умряли, търси 5000 вентилатора и друго належащо здравно съоръжение. Здравното министерство на страната призна, че може и да имат дефицит на болнични кревати с вентилатори.

Италия може би има по-малко от ¼ от нужните апарати за командно дишане, нужни за подкрепяне на пациентите, чиито дробове се пълнят с течности, разяснява пред " Ройтерс " Андреас Виланд, изпълнителен шеф на най-голямата компания в света за произвеждане на апаратна вентилация, Hamilton Medical.

Това е голяма разлика сред наличните вентилатори и нужните, сподели Виланд и добави, че американската войска е измежду клиентите, които желаят да купят повече.

" Турция поръча доста вентилатори, Китай поръча доста техника, Съединени американски щати - в действителност, всеки поръчва ", акцентира той. По думите му през последните години страните усилват доставките си на вентилатори, с цел да се приготвят за евентуална проблематична обстановка, само че никой не е очаквал сходно състояние с такива големи размери.

Частната швейцарска компания Hamilton Medical, която нормално създава по 15 000 вентилатора на година, усили производството си с 30-40%, разкри Виланд.

Draegerwerk също възнамерява да усили производството си в завода си в северния немски град Любек.

" Необичайно е държавното управление непосредствено да поръчва здравна инсталация. Обикновено клиентите в Германия са лечебни заведения и клиники ", разгласи представител.

Hamilton, отдел на основаната в Съединени американски щати Hamilton Company, както и шведският съперник Getinge, който създава повече от 10 000 вентилатора на година, оповестиха, че нито един производител не може да извърши единствено поръчката на Италия.

В България има под 2000 вентилатора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР