Германия и Белгия отбелязаха днес годишнината от наводненията, отнели живота

...
Германия и Белгия отбелязаха днес годишнината от наводненията, отнели живота
Коментари Харесай

Белгия и Германия отбелязаха годишнината от наводненията

Германия и Белгия означиха през днешния ден годишнината от наводненията, лишили живота на над 230 души в двете страни, като предизвестиха, че е належащо възстановяване на ограниченията за отбрана от бедствия, съобщи Асошиейтед прес.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посети долината Ар, където минимум 134 индивида откриха гибелта си, откакто дъждовете трансфораха потоци в бурни реки, отнесли къщи, пътища и мостове.

Винарският район южно от Кьолн беше най-тежко обиден от наводненията. Възстановяването му продължава и последствията от разрушенията към момента се виждат.

Според специалисти климатичните промени ще създадат сходни естествени бедствия по-често събитие.

" Не може просто да стоим и да чакаме идващото наводняване, идната гореща вълна или идната суша, които ще лишават живота на хора ", сподели Александер де Кро - министър председателят на Белгия, където 39 души починаха при наводненията преди година.

Той акцентира нуждата от използване на споразуменията на Организация на обединените нации за климата, реализирани предходната година в Глазгоу. " Трябва да сложим отбраната на климата в центъра на тактиката си за сигурност ", прикани Де Кро.

Крал Филип и кралица Матилда участваха през днешния ден на поредност събития в памет на жертвите. Те се срещнаха с оживели и с близки на жертви.

Както в Германия, по този начин и в Белгия, доста фамилии към момента не са се възстановили от нещастието, като жилищата им не са възобновени. Някои от тези хора са били принудени да се преселят на друго място.

Много от засегнатите към момента не са получили компенсации от своите застрахователи, отбелязва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР