ГЕРБ ще запази данъчната си политика при следващо управление, налозите

...
ГЕРБ ще запази данъчната си политика при следващо управление, налозите
Коментари Харесай

Л. Борисов: ГЕРБ не променя данъците

ГЕРБ ще резервира данъчната си политика при последващо ръководство, данъците не се трансформират. Това изрично съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS. И акцентира, че плоският налог остава, а опцията общините да получат част от налозите не е прикрито повдигане на данъците, както твърди Българска социалистическа партия, а ще става през държавния бюджет.

" Искам бизнесът да работи, само че е значимо и здравето на хората, когато служащите са здрави, бизнесът работи  и стопанската система върви напред ", безапелационен бе още министърът на стопанската система.

Той напомни какви помощи за компаниите са обезпечени през министерство на стопанската система.  " Близо 2 милиарда лв. са изразходвани по разплащания, свързани с подкрепяне на бизнеси, наранени от пандемичната конюнктура. За засегнатите бизнеси ограниченията за подкрепяне не престават ", осведоми Лъчезар Борисов.

Той добави, че в България по време на рецесия са се вдигали заплатите, което е индикатор за положително справяне на бизнеса.

Лъчезар Борисов съобщи още, че за рационализация на бизнеса се плануват спомагателни 2,6 милиарда лв..

" Предвидени са средства и за цифровизация, за саниране и други действия, свързани с Зеления пакт ", добави още министърът и осведоми, че в бъдеще се планува да се употребява водорода като енергийно гориво.

За приемането на еврото министърът е уверен, че България ще се прави със периода, а самото приемане в Еврозоната още повече ще усили кредитния рейтинг на страната, който така и така е висок, макар рецесията.

Относно проблемите на туризма Лъчезар Борисов чака по-добър сезон от предходната пандемична година, като още веднъж се разчита доста на българските туристи.

Лъчезар Борисов изрази убеждението си, че ГЕРБ има съображение да чака огромна поддръжка на изборите, изхождайки от добре свършената работа и забележимите резултати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР