ГЕРБ няма да изтегли законопроектаСофия ще бъде блокирана на 25

...
ГЕРБ няма да изтегли законопроектаСофия ще бъде блокирана на 25
Коментари Харесай

Автобуси блокират София на 25 юни

ГЕРБ няма да изтегли законопроекта


София ще бъде блокирана на 25 юни от рейсове и камиони, които излизат на митинг против Закона за основаване на Българска автомобилна камара. Това заяви ръководителят на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза Магдалена Милтенова.

Според превозвачите проектозаконът е лобистки и основава условия за корупция, защото новата камара ще поеме функционалностите на страната по надзор на активността и издаване на лицензи. В отговор ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че законопроектът няма да бъде изтеглен, а единствено ще се отстрани наложителното участие в камарата. Това, по думите на Милтенова, е “взривило” превозвачите.

Над 740 рейса към този момент са оповестили, че ще вземат участие в митинга на 25 юни, ще се включат и камиони, разясни Милтенова.

Автобусите ще се събират от 10 до 11 часа на площада пред храм-паметник “Александър Невски ”. Те ще преминат от Народното събрание, през президентството и ще отидат до Централна автогара.

Междувременно в столицата и още няколко града в страната междуградските рейсове стопираха работа сред 14 и 15.30 ч. Пътниците бяха предупреждавани на касите на автогарите, че пътуването им ще се забави.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР