ГЕРБ не се отказва от предлагането на експертен кабинет, какъвто

...
ГЕРБ не се отказва от предлагането на експертен кабинет, какъвто
Коментари Харесай

Шайката натиска: ГЕРБ стяга „експертен“ кабинет

ГЕРБ не се отхвърля от предлагането на експертен кабинет, какъвто стартира в 48-ото Народно заседание. За подобен ще търси поддръжка и в идващото, в случай че още веднъж е първа политическа мощ. Това съобщи пред „ Нова телевизия “ заместник-председателят на Народното събрание от партията Росен Желязков.

„ Няма да бъдем партийни егоисти, само че казусът е, че Кирил Петков съобщи, че те желаят избори дружно с локалните. Тоест занапред виждаме, че обединението сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ няма да желае да вземат участие в управническа формула, тъй като ще търсят опция да вземат по-голям къс в локалната власт през предварителни парламентарни избори “, сподели Желязков.

Пред Би Ти Ви във връзка теориите на политически съперници, че след изборите следва коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова уточни, че това в никакъв случай няма да стане.

След връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление, на 20 януари в Народното събрание се организира лидерска среща, в която участваха Корнелия Нинова, Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев. На нея ръководителят на ГЕРБ Борисов съобщи, че в този момент партията му няма да поддържа мандат на Българска социалистическа партия, като се базира на решение на партийни органи, само че даде поръчка това да се промени в бъдеще.

Реклама

„ Аз ще беседвам с сътрудниците, сходна възбрана не трябва да бъда спънка за програмно държавно управление “, сподели Борисов. Формулировката „ програмно държавно управление “ значи, че определеният кабинет ще работи по съответни тематики с даден небосвод. Сходна обща дефиниция е така наречен „ експертно държавно управление “, като значи по концепция, че министрите в него няма да са ярки политически фигури.

Атанасова добави, че Бойко Борисов още веднъж ще е в листите, което било демонстрация на политическа отговорност, само че по-късно не се знае. На четирите вота през последните две години някогашният министър председател водеше по две листи, само че се отхвърляше от място в Народното събрание.

„ Той сподели, че мястото в Народното събрание не е самоцел, не му би трябвало имунитет, тъй като няма от какво да се пази. Не се тормози нито от следствия, нито от нищо “, съобщи Атанасова.

По мотив идното обединяване сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, тя съобщи, че желае триумф на всички обединявания.

„ Коалиция за България “ обичайно се явява в коалиция и в никакъв случай не е първа, това не е гаранция “, уточни Атанасова.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР