ГЕРБ изложиха три мотива Жаблянов да бъде отстранен като зам.-председател

...
ГЕРБ изложиха три мотива Жаблянов да бъде отстранен като зам.-председател
Коментари Харесай

Нинова: Оставка на Жаблянов е отмъщение, сезираме Страсбург!

ГЕРБ изложиха три претекста Жаблянов да бъде отхвърлен като зам.-председател на Народното събрание, първият от които думите му, че Народният съд е бил "необходимо и неизбежно правораздаване ". Самият той отвърна, че претекстовете са произвол и малоумие .

В негова отбрана Нинова напомни, че Главчев подаде оставка като ръководител на Народното събрание, с цел да не бъде пленарната зала празна при визитата на Антонио Таяни (тогава от Българска социалистическа партия отхвърлиха да влязат - б.р.).

„ Това е възмездие за онази оставка, която беше заслужена поради нарушение на съществени правила на Конституцията и правовата държава”, акцентира тя.

И се закани на ГЕРБ:

„ Ако през днешния ден гласувате оставката на Валери Жаблянов, отивате на Конституционния съд. Ако през днешния ден гласувате оставката на Валери Жаблянов, отивате в Съда по правата на индивида в Страсбург и ще получите осмата европейска присъда, който ще ви покаже, че Граждани за европейски развиване на България (ГЕРБ) е заглавие, зад което стои тирания, заличаване на всяко инакомислие , принуда към всеки друг. На това Българска социалистическа партия ще се опълчва изрично със всички правови и политически мерки”

Нинова добави, че президентът Румен Радев е прав да споделя, че парламентарната република атрофира и упрекна ГЕРБ, че дава нов принос в тази недоразвитост, трансформирайки Народното събрание в съд.

„ Днес това тук е арбитражен съд. Извънредно съдилище против инакомислещите. Народе, скърбя, че през днешния ден ставате очевидци на това , което демонстрира, че българската политическа класа е незряла да оцени обективно и умно историята си и да даде вероятност, да отговори на действителните ви проблеми, да помогне да ги решите и да ви даде вяра ", сподели още социалистката.

По думите й настояването за предварително преустановяване на мандата на Жаблянов е нелегално, защото не дава отговор на изискванията на Правилника на Народното събрание, провъзгласен от Конституционния съд за закон.

В ГЕРБ има доста почтени и умни хора , които обществено показаха противоречие с Истанбулската спогодба “, сподели още Нинова и цитира изявление на депутата Георги Марков.

„ Има ли двойни стандарти - народен представител от Българска социалистическа партия показва противоречие с интернационален контракт, народен представител от ръководещото болшинство показва противоречие с интернационален контракт. В първия път това е съображение за оставка, а във втория - не? “, попита председателката на левицата.

Лъжете - Валери Жаблянов заставам прав и съблюдава тишината , която се изисква в минутата безмълвие. Единственото, което направи е да предложи към уважението на жертвите на комунизма да прибавим и почитание към жертвите на фашизма “, сподели още тя във връзка обвиняването на ГЕРБ, че той е отказал да уважи жертвите на комунистическия режим.

След което депутатите от Българска социалистическа партия напуснаха залата, както по-рано направиха и от Движение за права и свободи.

Главчев: Имайте малко позор!

"Уважаеми напускащи зала демократи от Българска социалистическа партия, наследници на Българска комунистическа партия, не мислех да се изричам, само че г-жо Нинова - имайте малко позор. Как може да се сравнявате вие, отстранена от зала по Правилника на Народното събрание, с нелегално издадени 9155 присъди ", отвърна самият Димитър Главчев.

„ Вие казвате, че това е реванш. Да, има реванш - желаеме реабилитация на хората, които са били нелегално наказани. Осъдени са нелегално, в несъгласие с Търновската конституция, издадени са 9155 присъди. От тях 2730 смъртни и 1305 пожизнен затвор. Смирете се малко, на доста висок фундамент се поставяте. Придобихте самочувствие, когато групата ви застана зад вас, което значи, че цялата партия е зад всичко, което направихте- нарушихте Правилника. Остава да попитаме на какъв език вие от Българска социалистическа партия говорите на конете си , всички можем да се сетим какъв е “, разяснява още той, намеквайки за заниманието на Нинова - езда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР