ГЕРБ и ДПС са в изключително обтегнати отношения след вчерашните

...
ГЕРБ и ДПС са в изключително обтегнати отношения след вчерашните
Коментари Харесай

ДРАМА в Narod.bg: Къдравата Сю скара ГЕРБ с ДПС

ГЕРБ и Движение за права и свободи са в извънредно обтегнати връзки след вчерашните парламентарни избори, научи извънредно Narod.bg.

Пировата победа на хунтата на следващия предварителен избор, на който партията на Бойко Борисов взе 25,33%, т.е., 634 649 гласа при отчайващо ниска изборна интензивност от едвам 37,8%, вся нов спор с Движение за права и свободи, издаде пред Narod.bg източник от партийната централа на някогашните ръководещи.

Засега водещата скица за сформиране на държавно управление продължава да е „ кабинет на спасението “, излъчен от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България с възможната поддръжка при значими гласувания от хората на Костя Копейкин.

Реклама

Това държавно управление, както първо Narod.bg разкри, че е с министър председател консенсусният Томислав Дончев, който измести Даниел Митов – Къдравата Сю от надпреварата за лидерския пост в ГЕРБ.

Митов, обаче, не е се е предал – точно Къдравата Сю бил вероятен вид за министър председател, тъй като се употребил с поддръжката на няколко значими посолства, привикнали да задават курса на българската политика.

Тук точно се корени и спорът сред Доган и Бойко – в редиците на Движението за права и свободи Даниел Митов бил извънредно неприемлива фигура за министър-председател.

Политическата пеперудка, минала пред ДСБ и партията на Меглена Кунева, преди да кацне в ГЕРБ, нямал капацитета да оглави такава противоречива коалиция като обединяване на сини, гербери, депесари и хората на Копейкин, считали в Движение за права и свободи, призна информаторът на Narod.bg.

Затова някогашният външен министър в кабинет №2 на Бойко Борисов остава като вид за министър председател на непознатите дипломати, само че в случай че герборитеците упорстват към него да се оформи следващата порочна коалиция, ще срещнат сериозен отпор от марионетките на Ахмед Доган, приключи източникът на Narod.bg.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР