Генетичен анализ на фосилизирани скелетни останки показва, че видът Хомо

...
Генетичен анализ на фосилизирани скелетни останки показва, че видът Хомо
Коментари Харесай

Хомо сапиенс е по-стар, отколкото се смяташе

Генетичен разбор на фосилизирани скелетни остатъци демонстрира, че типът Хомо сапиенс е по-стар, в сравнение с се смяташе до момента, оповестяват Ройтерс и Асошиейтед прес, базирайки се на обява в сп. " Сайънс ".

Находка трансформира визията за появяването на Хомо сапиенс

Авторите на актуалното проучване от университетите в Упсала , Швеция , и Йоханесбурт , РЮА , са секвенирали генома на седем индивида, чиито скелетни остатъци са открити на територията на Южна Африка .
Homo sapiens are 150,000 years older than previously thought, study finds https://t.co/XXZIJz3uWzpic.twitter.com/QeLM3XYzwW
— Stuff.co.nz News (@NZStuff) September 29, 2017 Най-ранните оценени фосили са от ловци и събирачи, обитавали континента преди 2000 години през Каменната ера. Най-късните са на към 300 години. За задачите на проучването античната ДНК е съпоставена с тази на модерни хора.

Възможно ли е появяването на индивида да е...случайна?

Анализът е посочил, че еволюционното делене сред Хомо сапиенс и групи от антични негови прародители е настъпило преди сред 260 000 и 350 000 години.

Преобладаващото до момента разбиране беше, че Хомо сапиенс се е появил преди към 200 000 години.

Нови разкрития и хипотези за неандерталците

Хомо сапиенс се появява в Африка след милиони години на човешка еволюция, включваща настъпило преди към сред 600 000 и 700 000 години делене от линията, довела до появяването на изчезналия неандерталски тип.

" През този интервал от време евентуално са настъпили някои генетични промени, създали ни хората, които сме през днешния ден, и разграничили ли ни да вземем за пример от неандерталците ", споделя Матиас Якобсон , един от съавторите на проучването от университета в Упсала.

Доказаха, че хората още еволюират

През юни тази година в сп. " Нейчър " беше оповестено проучване, основано върху разбор на фосилизирани човешки остатъци, открити в Мароко. Авторите му са стигнали до извода, че фосилите на към 300 000 години също са от Хомо сапиенс .

" Възрастта на мароканските вкаменелости се вписва в новата оценка за появяването на нашия тип ", споделя Марлиз Ломбард от университета в Йоханесбург.  По тематиката Учени с нови доказателства за еволюцията на живота на сушатаКога античните хора са предпочели уседналия метод на живот?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР